Zomerfruitsalade met Griekse yoghurt en noten

nagerecht
4 personen
3
48
Advertentie
Ingrediënten
- 1 zakje hazelnoten (à 65 g)
- 250 g aardbeien
- 100 g rode bessen
- 3 nectarines
- 100 g blauwe bessen
- 2 eetlepels citroensap
- 2 bekertjes Griekse yoghurt (à 150 g)
- vloeibare honing
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Hazelnoten grof hakken. In droge koekenpan hazelnoten al schuddend lichtbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Aardbeien wassen, schoonmaken en halveren. Rode bessen wassen en met vork van takjes afritsen. Nectarines wassen, halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Blauwe bessen wassen. In kom alle vruchten mengen en besprenkelen met citroensap.
- Fruitsalade over vier schaaltjes verdelen en dot Griekse yoghurt erop scheppen. Gehakte noten erover verdelen en vloeibare honing naar smaak erover schenken.

Steenfruit snijden
instructievideo
- 01:10 min.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 275 kcal
- eiwit 6 g
- koolhydraten 29 g
- vet 15 g