bewaar
Semifreddo met yoghurt
Semifreddo met yoghurt
bewaar

Semifreddo met yoghurt

Fris, zoet en romig tegelijk, dit zomerse nagerecht.

15 min. bereiden
3 uur 10 min. wachten
200waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

mascarpone

500 g

Griekse yoghurt

90 g

poedersuiker

10

lange vingers

50 ml

diksap appel-blauwe bes

50 ml

dessertsaus aardbeien

250 g

aardbeien

4 el

citroensap

Dit heb je nodig

  • vierkante schaal (20 x 20 cm)

Fris, zoet en romig tegelijk, dit zomerse nagerecht.

Aan de slag

1

Meng de mascarpone en yoghurt met een handmixer en roer er 2/3 van de poedersuiker door. Breek de lange vingers in stukjes, meng ze met een lepel door het mengsel en schep het in de schaal. Roer het diksap en de aardbeiensaus met een voorzichtige, draaiende beweging door het mascarponemengsel, zodat een gemarmerd effect ontstaat. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de vriezer.

2

Haal de semifreddo uit de vriezer. Was de aardbeien en meng ze met het citroensap en de rest van de poedersuiker. Laat alles 10 minuten staan. Schep de aardbeien regelmatig om. Serveer het ijs met de aardbeien.

tip

bereidingstipU kunt dit gerecht 2 dagen van tevoren bereiden.