bewaar
Sesamgranola met yakult-yoghurt
Sesamgranola met yakult-yoghurt
bewaar

Sesamgranola met yakult-yoghurt

Genoeg van elke dag hetzelfde ontbijt? Begin de dag dan eens met granola van sesamzaad. Yakult-yoghurt erbij, goedemorgen!

10 min. bereiden
20 min. oventijd
15 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

20 g

kokosolie

1 el

AH 100% pindakaas naturel

50 ml

ahornsiroop

75 g

grove havermoutvlokken

30 g

amandelschaafsel

30 g

sesamzaad

1 tl

kaneel

600 g

Griekse yoghurt (5% vet)

260 ml

Yakult Original

150 g

verse blauwe bessen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Genoeg van elke dag hetzelfde ontbijt? Begin de dag dan eens met granola van sesamzaad. Yakult-yoghurt erbij, goedemorgen!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de kokosolie en klop in een kom met de pindakaas en ahornsiroop door elkaar. Meng in een andere kom de havervlokken met het amandelschaafsel, sesamzaad, de kaneel en een snufje zout.

2

Meng voor de granola met een spatel de natte ingrediënten door de droge ingrediënten. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in het midden van de oven en laat 15 min. afkoelen.

3

Meng ondertussen de yoghurt met de Yakult en verdeel over diepe kommen. Verdeel de granola en de blauwe bessen over de yoghurt.

bewaartipMaak extra veel granola en bewaar in een luchtdichte pot met deksel (ca. 1-2 weken).