bewaar
Boerenkoolpannenkoekjes met spek
Boerenkoolpannenkoekjes met spek
bewaar

Boerenkoolpannenkoekjes met spek

Geen stamppot, maar boerenkoolpannenkoeken. Met knapperige spekjes en ui.

50 min. bereiden
15 min. wachten
72waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

diepvries boerenkool

250 g

gerookte spekblokjes

2

sjalotten

3

middelgrote eieren

600 ml

halfvolle melk

400 g

meergranen pannenkoekenmix

3 el

zonnebloemolie

Geen stamppot, maar boerenkoolpannenkoeken. Met knapperige spekjes en ui.

Aan de slag

1

Kook de boerenkool op laag vuur in weinig water in 10 min. gaar. Verhit een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. uit. Snipper ondertussen de sjalotten. Voeg de sjalot halverwege toe.

2

Klop de eieren los en meng met de melk en pannenkoekenmix tot een dik en glad beslag. Breng op smaak met peper en zout. Giet de boerenkool af in een vergiet, laat afkoelen en druk het overtollige vocht eruit. Roer de boerenkool, spekblokjes en sjalotten met het braadvet door het beslag. Laat het beslag 15 min. rusten.

3

Verhit 1 el olie in een pan met antiaanbaklaag. Schep 3 bergjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur in 6 min. gaar. Keer halverwege. Houd de pannenkoekjes warm op een bord onder aluminiumfolie. Herhaal tot het beslag op is. Serveer warm.

tip

combinatietipLekker met kaas.

bereidingstipJe kunt de pannenkoekjes 's ochtends al bakken. Bewaar ze tot gebruik afgedekt in de koelkast. Doe de pannenkoekjes 's avonds in een ovenschaal. Dek deze af met aluminiumfolie en zet de schaal ca. 10 min. in een voorverwarmde oven van 190 °C.

Boerenkoolpannenkoekjes met spek

Instructievideo - 02:12 min.