bewaar
Spinaziepannekoeken met camembert
Spinaziepannekoeken met camembert
bewaar

Spinaziepannekoeken met camembert

Laat de stroop maar in de kast, op deze pannenkoeken leggen we kaas en groenten

30 min. bereiden
113waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kruimige aardappel

450 g

diepvries spinazie

200 g

pannenkoekenmix

500 ml

houdbare halfvolle melk

3

middelgrote eieren

3 tl

selderiezout

3

sjalotten

2

groene paprika's

5 el

zonnebloemolie

250 g

camembert

Laat de stroop maar in de kast, op deze pannenkoeken leggen we kaas en groenten

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en rasp ze in de keukenmachine met de fijne rasp. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.

2

Doe de pannenkoekenmix in een grote kom en meng met een garde met de melk, eieren en ⅔ van de selderiezout. Roer de spinazie en aardappel erdoor.

3

Snijd de sjalotten in halve ringen. Snijd het kapje van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de sjalot, paprika en de rest van het selderiezout 3 min. op middelhoog vuur. Schep de groenten uit de pan en houd apart.

4

Verhit vervolgens in 2 koekenpannen met antiaanbaklaag (Ø 24 cm) elk ½ el olie. Schep in elke pan 1 soepopscheplepel beslag en bedek de bodem ermee. Bak 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege met behulp van een bord. Houd de pannenkoeken warm onder aluminiumfolie en bak zo 2 pannenkoeken per persoon. Snijd de camembert in plakjes. Beleg elke pannenkoek voor de helft met een paar plakjes camembert en gebakken groenten en vouw voor ⅓ dubbel, zodat de vulling nog zichtbaar is.

tip

variatietipJe kunt het selderiezout ook vervangen door 1 tl zout.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo - 00:28 min.