bewaar
Stamppot met roerbakreepjes
Stamppot met roerbakreepjes
bewaar

Stamppot met roerbakreepjes

30 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

2

uien

4 el

zonnebloemolie

300 g

roerbakreepjes

450 g

diepvries tuinerwten

150 ml

halfvolle melk

150 g

waterkers

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd in stukjes en laat in 20 min. gaar koken. Snipper de ui en kook de laatste 10 min. met de aardappelen mee.

2

Verhit de olie in een braadpan en bak de vleesreepjes in 10 minuten gaar. Verwarm de tuinerwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de aardappels af en stamp met de melk tot puree.

3

Houd een paar takjes waterkers achter en schep de rest van de waterkers en tuinerwten door de puree. Laat 1 min. meewarmen. Breng de stamppot op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden. Schep de roerbakreepjes erop en garneer met de achtergehouden waterkers.

tip

algemeenIndien waterkers niet verkrijgbaar is, vervangen door 2 zakjes tuinkers (Biologisch).