
Aardappel-tuinerwtenpuree
Aardappel en groente samen in één snel bijgerecht.
305 kcal (voedingswaarden)
20 min. bereiden
Ingrediënten
4 personen
1 kg
kruimige aardappel
250 g
diepvries tuinerwten
250 g
houdbare volle melk
25 g
ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker
pureestamper
Aardappel en groente samen in één snel bijgerecht.
Aan de slag
1
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar in water met zout. Breng ondertussen de tuinerwten met de melk aan de kook en kook 3 min. Giet af, doe in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde puree.
2
Giet de aardappelen af en laat 5 min. droogstomen in de pan. Stamp de aardappelen met de erwtenpuree en boter tot een smeuïge puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout