Ingrediënten
4 personen
1 kg
kruimige aardappels
zout
1 teentje
knoflook
125 ml
zure room
100 g
geraspte Gruyère
100 ml
halfvolle melk
peper
Dit heb je nodig
aardappelstamper
Aan de slag
Aardappels schillen en in pan met water en wat zout in 15 à 20 minuten gaar koken. Aardappels afgieten. Knoflook pellen en fijn hakken. In grote pan zure room samen met knoflook zachtjes verwarmen. Aardappels toevoegen en met pureestamper pureren. Kaas en melk erdoor mengen en geheel tot zachte en luchtige puree kloppen. Puree op smaak brengen met zout en peper.
Aligot (aardappel-kaaspuree)

bijgerecht
4 personen
360 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen en in pan met water en wat zout in 15 à 20 minuten gaar koken. Aardappels afgieten. Knoflook pellen en fijn hakken. In grote pan zure room samen met knoflook zachtjes verwarmen. Aardappels toevoegen en met pureestamper pureren. Kaas en melk erdoor mengen en geheel tot zachte en luchtige puree kloppen. Puree op smaak brengen met zout en peper.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 kg kruimige aardappels
0 zout
1 teentje knoflook
125 ml zure room
100 g geraspte Gruyère
100 ml halfvolle melk
0 peper
Dit heb je nodig
aardappelstamper