bewaar
Aardappel-preipuree met amandelen
Aardappel-preipuree met amandelen
bewaar

Aardappel-preipuree met amandelen

Bijgerecht met de zachte smaken van aardappel en prei. De amandelen smaken er lekker crunchy bij.

25 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

kruimige aardappel

50 g

ongezouten roomboter

400 g

prei

150 ml

volle melk

60 g

oven roasted amandelen

Dit heb je nodig

  • pureeknijper

  • pureestamper

Bijgerecht met de zachte smaken van aardappel en prei. De amandelen smaken er lekker crunchy bij.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei op laag vuur 3 min. Neem de pan van het vuur. Giet de aardappelen af en laat zonder deksel droogstomen. Verwarm ondertussen de melk met de rest van de boter in een steelpan.

2

Stamp de aardappelen fijn of pureer ze met de pureeknijper. Voeg de prei en melk toe en verwarm nog 1 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de amandelen.

Pureren

Instructievideo - 00:51 min.