Aardappel-preipuree met amandelen
Bijgerecht met de zachte smaken van aardappel en prei. De amandelen smaken er lekker crunchy bij.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg kruimige aardappel
- 50 g ongezouten roomboter
- 400 g preien
- 150 ml volle melk
- 60 g oven roasted amandelen (zakje 125 g)
Keukenspullen
- pureeknijper
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei op laag vuur 3 min. Neem de pan van het vuur. Giet de aardappelen af en laat zonder deksel droogstomen. Verwarm ondertussen de melk met de rest van de boter in een steelpan.
- Stamp de aardappelen fijn of pureer ze met de pureeknijper. Voeg de prei en melk toe en verwarm nog 1 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de amandelen.

Pureren
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 10 g
- koolhydraten 47 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 93 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Aardappel-preipuree met amandelen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aardappel-preipuree met amandelen
- 1 kg kruimige aardappel
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
- 25 g ongezouten roomboter
- 400 g preien
Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Verhit de boter in een hapjespan en bak de prei op laag vuur 3 min. Neem de pan van het vuur.
- 150 ml volle melk
- 25 g ongezouten roomboter
Giet de aardappelen af en laat zonder deksel droogstomen. Verwarm ondertussen de melk met de rest van de boter in een steelpan.
Stamp de aardappelen fijn of pureer ze met de pureeknijper. Voeg de prei en melk toe en verwarm nog 1 min. op middelhoog vuur.
- 60 g oven roasted amandelen
Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi met de amandelen.