Spek-gei­ten­kaaspan­nen­koek met ap­pel­sa­la­de

(65) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
4 65

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Mix het pannenkoekenbeslag met de melk en ei volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak in een droge koekenpan de sprekreepjes half knapperig en laat uitlekken op keukenpapier. Was de appels, halveer, verwijder klokhuis en snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen.
  2. Roer een dressing van olie, azijn, zout en peper. Roer het spek door het pannenkoekenbeslag. Verhit in een koekenpan de olie en bak 4 pannenkoeken van het beslag.
  3. Keer de pannenkoek en strooi een kwart van de geitenkaas erover. Dek af met een pan en laat de kaas smelten. Meng de sla met de appel, ui en dressing. Verdeel de pannenkoeken over de borden en schep de salade erop.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 755 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 49 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 02-03

Spek-geitenkaaspannenkoek met appelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spek-gei­ten­kaaspan­nen­koek met ap­pel­sa­la­de

1
1
  • 200 g pannenkoekenmix
  • 400 ml halfvolle melk
  • 1 middelgroot ei

Mix het pannenkoekenbeslag met de melk en ei volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 200 g magere gerookte spekreepjes

Bak in een droge koekenpan de sprekreepjes half knapperig en laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 3 appels
  • 1 ui

Was de appels, halveer, verwijder klokhuis en snijd in partjes. Snijd de ui in halve ringen.

4
4
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 el azijn

Roer een dressing van olie, azijn, zout en peper.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie

Roer het spek door het pannenkoekenbeslag. Verhit in een koekenpan de olie en bak 4 pannenkoeken van het beslag.

6
6
  • 150 g zachte geitenkaas honing 45+

Keer de pannenkoek en strooi een kwart van de geitenkaas erover. Dek af met een pan en laat de kaas smelten.

7
7
  • 1 zakje eikenbladslamelange

Meng de sla met de appel, ui en dressing. Verdeel de pannenkoeken over de borden en schep de salade erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.