bewaar
Salade van babyromaine met tonijn, verse kruiden en croutons
Salade van babyromaine met tonijn, verse kruiden en croutons
bewaar

Salade van babyromaine met tonijn, verse kruiden en croutons

Babyromaine heet van origine little gem: 'kleine parel'. En die kleine parel past perfect in deze salade met tonijndressing en knapperige croutons!

20 min. bereiden
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

afbakciabatta

2 el

milde olijfolie

140 g

tonijn in olijfolie

15 g

verse dille

10 g

verse selderij

2 el

mayonaise

1 el

water

1

kleine rode ui

2 kropjes

babyromainesla

2 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Babyromaine heet van origine little gem: 'kleine parel'. En die kleine parel past perfect in deze salade met tonijndressing en knapperige croutons!

Aan de slag

1

Scheur de ciabatta in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in een ruime hapjespan met antiaanbaklaag en bak de broodstukjes in 8-10 min. op middelhoog vuur goudgeel en krokant. Blijf omscheppen.

2

Laat ondertussen de tonijn uitlekken, maar vang 1 el van de olie (per 4 personen) op. Snijd de dille en selderij grof. Schep de tonijn, opgevangen olie, de helft van de dille en de helft van de selderij in een hoge beker. Voeg 2 el kappertjesvocht uit het potje (per 4 personen), de mayonaise en het water toe en pureer met de staafmixer tot een dressing.

3

Snipper de rode ui. Verwijder de harde kern van de kroppen baby romaine, halveer elke krop in de lengte. Snijd de helften kruislings in vieren.

4

Meng de sla met de croutons en de rest van de kruiden en verdeel over een schaal.

5

Besprenkel met de helft van de dressing en bestrooi met de kappertjes en rode ui. Serveer de rest van de dressing ernaast.

bereidingstipNiet dol op rauwe ui? Doe de ui-snippers in een bakje, giet er kokend water over en laat 5 min. staan. De smaak wordt dan iets minder scherp.