Kof­fie­brow­nies met es­pres­soroom

Deze brownies met Perla Superiore Espresso Forte zijn ideaal voor bij een koffiemomentje!

  • gebak
  • 16 stuks
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(2) waardeer
gebak Deze brownies met Perla Superiore Espresso Forte zijn ideaal voor bij een koffiemomentje! 16 stuks
5 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine of handmixer
  • lage bakvorm (20 x 20 cm)
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de espressokoffie en laat iets afkoelen. Hak ondertussen de chocolade grof. Smelt samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem zodra het een homogeen mengsel is van het vuur en laat iets afkoelen.
  2. Klop ondertussen in ca. 5 min. de eieren met de suiker dik, wit en luchtig met de handmixer of in de keukenmachine. Spatel de gesmolten chocolade, 100 ml van de espresso en de mokkaboontjes door het eimengsel. Spatel er het zout en de bloem door.
  3. Bekleed de vorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 45 min. in de oven. Maak ondertussen de espressoroom. Meng de vanillesuiker en de rest van de espresso door de crème fraîche. Laat de brownie helemaal afkoelen en snijd in stukken. Serveer met een flinke dot espressoroom en garneer met mokkaboontjes.

serveertip:

Leg nadat je het beslag in de bakvorm hebt geschept nog wat losse mokkaboontjes op het geheel voor een mooi eindresultaat.

video

Kof­fie­brow­nies met es­pres­soroom

leuk & snel - 00:38 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 13  g
  • natrium 40 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in
januari 2018

Koffiebrownies met espressoroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kof­fie­brow­nies met es­pres­soroom

1
1
  • 130 ml Perla espressokoffie

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de espressokoffie en laat iets afkoelen.

2
2
  • 100 g extra pure chocolade 70%
  • 225 g boter

Hak ondertussen de chocolade grof. Smelt samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie).

3
3

Zorg dat de kom het water niet raakt.

4
4

Neem zodra het een homogeen mengsel is van het vuur en laat iets afkoelen.

5
5
  • 2 eieren
  • 300 g rietsuiker

Klop ondertussen in ca. 5 min. de eieren met de suiker dik, wit en luchtig met een handmixer of in de keukenmachine.

6
6
  • 60 g mokkaboontjes

Spatel de gesmolten chocolade, 100 ml van de espresso en de mokkaboontjes door het eimengsel.

7
7
  • 1 mespunt zout
  • 125 g bloem

Spatel er het zout en de bloem door.

8
8

Bekleed de vorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 45 min. in de oven.

9
9
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 200 g cre?me frai?che

Maak ondertussen de espressoroom. Meng de vanillesuiker en de rest van de espresso door de crème fraîche.

10
10
  • 20 g mokkaboontjes

Laat de brownie helemaal afkoelen en snijd in stukken. Serveer met een flinke dot espressoroom en garneer met mokkaboontjes.

serveertip:

Leg nadat je het beslag in de bakvorm hebt geschept nog wat losse mokkaboontjes op het geheel voor een mooi eindresultaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.