bewaar
Koffiebrownies met espressoroom
Koffiebrownies met espressoroom
bewaar

Koffiebrownies met espressoroom

Deze brownies met Perla Superiore Espresso Forte zijn ideaal voor bij een koffiemomentje!

20 min. bereiden
45 min. oventijd
17waarderingen

Ingrediënten

16 porties

130 ml

Perla espressokoffie

100 g

extra pure chocolade 70%

225 g

ongezouten roomboter

2

eieren

300 g

rietsuiker

80 g

mokkaboontjes

1 mespunt

zout

125 g

bloem

2 zakjes

vanillesuiker

200 g

cre?me frai?che

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of handmixer

  • lage bakvorm (20 x 20 cm)

  • bakpapier

Deze brownies met Perla Superiore Espresso Forte zijn ideaal voor bij een koffiemomentje!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak de espressokoffie en laat iets afkoelen. Hak ondertussen de chocolade grof. Smelt samen met de boter in een kom boven een pan kokend water (au bain-marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Neem zodra het een homogeen mengsel is van het vuur en laat iets afkoelen.

2

Klop ondertussen in ca. 5 min. de eieren met de suiker dik, wit en luchtig met de handmixer of in de keukenmachine. Spatel de gesmolten chocolade, 100 ml van de espresso en de mokkaboontjes door het eimengsel. Spatel er het zout en de bloem door.

3

Bekleed de vorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm en bak ca. 45 min. in de oven. Maak ondertussen de espressoroom. Meng de vanillesuiker en de rest van de espresso door de crème fraîche. Laat de brownie helemaal afkoelen en snijd in stukken. Serveer met een flinke dot espressoroom en garneer met mokkaboontjes.

serveertipLeg nadat je het beslag in de bakvorm hebt geschept nog wat losse mokkaboontjes op het geheel voor een mooi eindresultaat.

Koffiebrownies met espressoroom

Instructievideo - 00:38 min.