Ragu bolognese met tagliatelle
Een vleessaus die je niet snel vergeet.
Ingrediënten
4 personen
150 g
pancetta
50 g
winterpeen
50 g
bleekselderij
50 g
middelgrote uien
½
runderbouillontablet
150 ml
kokend water
3 el
milde olijfolie
300 g
rundergehakt
75 ml
soepele rode wijn
300 g
Mutti gezeefde fluweelzachte tomaten
100 ml
volle melk
500 g
verse tagliatelle all'uovo
Aan de slag
Snijd de pancetta in stukjes. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd ook de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snipper de ui. Maak de bouillon en houd warm.
Verhit een stoofpan zonder olie of boter en bak de pancetta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie, winterpeen, selderij en ui toe en fruit op laag vuur. tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak al roerend rul. Schenk de wijn erbij en laat verdampen. Voeg de passata en bouillon toe en laat met de deksel op de pan 2 uur koken op laag vuur.
Haal eventueel het laatste halfuur van de kooktijd de deksel van de pan om de saus te laten inkoken. Voeg tegen het einde van de kooktijd de melk toe, dit doe je om de zuurgraad van de tomaat te dempen. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep door de saus.
Ragu bolognese met tagliatelle
Een vleessaus die je niet snel vergeet.

hoofdgerecht
4 personen
855 kcal
20 min. bereiden
120 min. wachten
Aan de slag
Snijd de pancetta in stukjes. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd ook de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snipper de ui. Maak de bouillon en houd warm.
Verhit een stoofpan zonder olie of boter en bak de pancetta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie, winterpeen, selderij en ui toe en fruit op laag vuur. tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak al roerend rul. Schenk de wijn erbij en laat verdampen. Voeg de passata en bouillon toe en laat met de deksel op de pan 2 uur koken op laag vuur.
Haal eventueel het laatste halfuur van de kooktijd de deksel van de pan om de saus te laten inkoken. Voeg tegen het einde van de kooktijd de melk toe, dit doe je om de zuurgraad van de tomaat te dempen. Breng op smaak met zout en peper.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep door de saus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)150 g pancetta
50 g winterpeen
50 g bleekselderij
50 g middelgrote uien
½ runderbouillontablet
150 ml kokend water
3 el milde olijfolie
300 g rundergehakt
75 ml soepele rode wijn
300 g Mutti gezeefde fluweelzachte tomaten
100 ml volle melk
500 g verse tagliatelle all'uovo