Ra­gu bo­log­ne­se met ta­gli­a­tel­le

Een vleessaus die je niet snel vergeet.

(0) waardeer
italiaans hoofdgerecht Een vleessaus die je niet snel vergeet. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pancetta in stukjes. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm. Snijd ook de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snipper de ui. Maak de bouillon en houd warm.
  2. Verhit een stoofpan zonder olie of boter en bak de pancetta 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie, winterpeen, selderij en ui toe en fruit op laag vuur. tot de ui glazig is. Voeg het gehakt toe en bak al roerend rul. Schenk de wijn erbij en laat verdampen. Voeg de passata en bouillon toe en laat met de deksel op de pan 2 uur koken op laag vuur.
  3. Haal eventueel het laatste halfuur van de kooktijd de deksel van de pan om de saus te laten inkoken. Voeg tegen het einde van de kooktijd de melk toe, dit doe je om de zuurgraad van de tomaat te dempen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep door de saus.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 74 g
    waarvan suikers 9 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
november 2019

Ragu bolognese met tagliatelle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­gu bo­log­ne­se met ta­gli­a­tel­le

1
1
  • 150 g pancetta
  • 50 g winterpeen

Snijd de pancetta in stukjes. Schil en snijd de winterpeen in blokjes van een ½ cm.

2
2
  • 50 g bleekselderij
  • 50 g middelgrote uien
  • ¼ runderbouillontablet
  • 150 ml kokend water

Snijd ook de bleekselderij in stukjes van een ½ cm. Snipper de ui. Maak de bouillon en houd warm.

3
3

Verhit een stoofpan zonder olie of boter en bak de pancetta 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 3 el milde olijfolie

Voeg de olijfolie, winterpeen, selderij en ui toe en fruit op laag vuur. tot de ui glazig is.

5
5
  • 300 g rundergehakt
  • 75 ml soepele rode wijn

Voeg het gehakt toe en bak al roerend rul. Schenk de wijn erbij en laat verdampen.

6
6
  • 300 g Mutti gezeefde fluweelzachte tomaten

Voeg de passata en bouillon toe en laat met de deksel op de pan 2 uur koken op laag vuur.

7
7

Haal eventueel het laatste halfuur van de kooktijd de deksel van de pan om de saus te laten inkoken.

8
8
  • 100 ml volle melk

Voeg tegen het einde van de kooktijd de melk toe, dit doe je om de zuurgraad van de tomaat te dempen. Breng op smaak met zout en peper.

9
9
  • 500 g verse tagliatelle all'uovo

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep door de saus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.