Pap­par­del­le met Ita­li­aan­se ra­gú

Stoven op z'n Italiaans: de moeite waard. Wacht maar tot je dit geproefd hebt.

(4) waardeer
italiaans hoofdgerecht Stoven op z'n Italiaans: de moeite waard. Wacht maar tot je dit geproefd hebt. 4 personen
4 4

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien en snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van een 1⁄2 cm. Verhit de olie in een braadpan en bak de groenten 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
  2. Snijd ondertussen de pancetta fijn en voeg met het gehakt en de Italiaanse gehaktkruiden toe aan de braadpan. Bak 5 min. mee. Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 3 min. inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Voeg het water en de gepelde tomaten toe. Laat het geheel ca. 2 uur met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
  4. Kook tegen het eind van de stooftijd de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de pappardelle over diepe borden en verdeel de saus erover.

serveertip:

Serveer dit gerecht met een groene salade.

serveertip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 855 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 480 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 05-06

Pappardelle met Italiaanse ragú

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met Ita­li­aan­se ra­gú

1
1
  • 2 middelgrote uien
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij

Snipper de uien en snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van een 1⁄2 cm.

2
2
  • 2 el milde olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de groenten 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

3
3
  • 80 g pancetta
  • 500 g rundergehakt
  • 2½ el Euroma Italiaanse gehaktkruiden

Snijd ondertussen de pancetta fijn en voeg met het gehakt en de Italiaanse gehaktkruiden toe aan de braadpan. Bak 5 min. mee.

4
4
  • 75 ml rode wijn

Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 3 min. inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5
5
  • 250 ml kraanwater
  • 400 g gepelde tomaten in blik

Voeg het water en de gepelde tomaten toe. Laat het geheel ca. 2 uur met de deksel op de pan op laag vuur stoven.

6
6
  • 500 g verse pappardelle all'uovo

Kook tegen het eind van de stooftijd de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

7
7

Verdeel de pappardelle over diepe borden en verdeel de saus erover.

serveertip:

Serveer dit gerecht met een groene salade.

serveertip:

Lekker met Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.