bewaar
Pappardelle met Italiaanse ragú
Pappardelle met Italiaanse ragú
bewaar

Pappardelle met Italiaanse ragú

Stoven op z'n Italiaans: de moeite waard. Wacht maar tot je dit geproefd hebt.

25 min. bereiden
2 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote ui

1

winterpeen

2

stengel bleekselderij

2 el

milde olijfolie

80 g

pancetta

500 g

rundergehakt

2½ el

Euroma Italiaanse gehaktkruiden

75 ml

rode wijn

250 ml

kraanwater

400 g

gepelde tomaten in blik

500 g

verse pappardelle all'uovo

Stoven op z'n Italiaans: de moeite waard. Wacht maar tot je dit geproefd hebt.

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van een 1⁄2 cm. Verhit de olie in een braadpan en bak de groenten 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.

2

Snijd ondertussen de pancetta fijn en voeg met het gehakt en de Italiaanse gehaktkruiden toe aan de braadpan. Bak 5 min. mee. Voeg de wijn toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 3 min. inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Voeg het water en de gepelde tomaten toe. Laat het geheel ca. 2 uur met de deksel op de pan op laag vuur stoven.

4

Kook tegen het eind van de stooftijd de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel de pappardelle over diepe borden en verdeel de saus erover.

serveertipServeer dit gerecht met een groene salade.

serveertipLekker met Parmezaanse kaas.