Pap­par­del­le met au­ber­gi­ne-pad­den­stoe­len-to­ma­ten­saus

Wat is er nou lekkerder dan een verse pasta met een zelfgemaakte groentesaus?

(0) waardeer
hoofdgerecht Wat is er nou lekkerder dan een verse pasta met een zelfgemaakte groentesaus? 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien en knoflook fijn, de champignons in kwarten en de aubergine in blokjes van 1 cm.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 2 min. rondom bruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de champignons toe en bak nog 5 min. mee. Voeg de gepelde tomaten en kruidenmix toe, breng aan de kook en zet het vuur laag. Duw de tomaten stuk met een houten lepel. Doe de deksel op de pan en laat de saus 10 min. op laag vuur stoven.
  3. Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Verdeel samen met de saus over de diepe borden. Snijd de blaadjes basilicum grof en garneer de pasta ermee.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 89 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 240 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2018 week 25-28

Pappardelle met aubergine-paddenstoelen-tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met au­ber­gi­ne-pad­den­stoe­len-to­ma­ten­saus

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g kastanjechampignons
  • 1 aubergine

Snijd de uien en knoflook fijn, de champignons in kwarten en de aubergine in blokjes van 1 cm.

2
2
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine op middelhoog vuur in 2 min. rondom bruin.

3
3

Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 min. mee. Voeg de champignons toe en bak nog 5 min. mee.

4
4
  • 800 g gepelde tomaten in blik
  • 39 g Maggi lekker laag in zout spaghetti & macaroni

Voeg de gepelde tomaten en kruidenmix toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.

5
5

Duw de tomaten stuk met een houten lepel. Doe de deksel op de pan en laat de saus 10 min. op laag vuur stoven.

6
6
  • 500 g verse pappardelle all'uovo

Kook ondertussen de pasta in 4 min. beetgaar. Verdeel samen met de saus over de diepe borden.

7
7
  • 15 g verse basilicum

Snijd de blaadjes basilicum grof en garneer de pasta ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.