bewaar
Geroosterde aubergine in pittige tomatensaus
Geroosterde aubergine in pittige tomatensaus
bewaar

Geroosterde aubergine in pittige tomatensaus

Een bord vol mediterrane smaken.

25 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1

aubergine

2 el

traditionele olijfolie

1½ tl

gedroogde Italiaanse kruiden

1

ui

1 teen

knoflook

400 g

gepelde tomaten in blik

½ tl

chilivlokken

100 g

gegrilde sardines

125 g

buffelmozzarella

250 g

verse pappardelle

10 g

verse peterselie

50 g

kappertjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Een bord vol mediterrane smaken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de aubergine en snijd in blokjes van 1½ cm. Verdeel over de ovenschaal, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met de Italiaanse kruiden en naar smaak met peper en eventueel zout. Rooster de aubergine in ca. 20 min. in de oven gaar.

2

Maak ondertussen de ui en knoflook schoon. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een ruime steelpan en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de tomaten toe en breek ze met een pollepel in kleinere stukjes. Zet het vuur laag zodra de saus kookt en laat op laag vuur 10 min. afgedekt koken. Voeg halverwege de chilivlokken en eventueel wat zout toe.

3

Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Neem de aubergine uit de oven en verdeel de tomatensaus erover. Breek de sardines in stukjes en leg ze op de tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukjes. Zet de schaal nog 5 min. in de oven.

4

Kook ondertussen de pappardelle in 4 min. beetgaar. Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en verdeel over diepe borden. Verdeel de aubergine met tomatensaus erover. Bestrooi met de peterselie en de uitgelekte kappertjes.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.