bewaar
Vegan pannenkoeken
Vegan pannenkoeken
bewaar

Vegan pannenkoeken

Pannenkoeken zonder ei? Het kan! Daar gaan héél veel mensen héél blij van worden.

15 min. bereiden
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

tarwebloem

1 tl

bakpoeder

200 ml

amandelmelk

2 el

arachideolie

1 zakje

vanillesuiker

½ tl

kaneel

2 el

maplesyrup

Pannenkoeken zonder ei? Het kan! Daar gaan héél veel mensen héél blij van worden.

Aan de slag

Meng de bloem en de bakpoeder. Voeg de melk, olie, suiker, kaneel en eventueel zout toe en roer met een garde tot een glad beslag. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak van een ¼ van het beslag in 4 min. een goudbruine, gare pannenkoek. Keer halverwege. Neem de pannenkoek uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken. Serveer met de maple syrup.

combinatietipLekker met blauwe bessen of aardbeien.