Vegan pannenkoeken
Pannenkoeken zonder ei? Het kan! Daar gaan héél veel mensen héél blij van worden.
Ingrediënten
4 personen
100 g
tarwebloem
1 tl
bakpoeder
200 ml
amandelmelk
2 el
arachideolie
1 zakje
vanillesuiker
½ tl
kaneel
2 el
maplesyrup
Aan de slag
Meng de bloem en de bakpoeder. Voeg de melk, olie, suiker, kaneel en eventueel zout toe en roer met een garde tot een glad beslag. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak van een ¼ van het beslag in 4 min. een goudbruine, gare pannenkoek. Keer halverwege. Neem de pannenkoek uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken. Serveer met de maple syrup.
Vegan pannenkoeken
Pannenkoeken zonder ei? Het kan! Daar gaan héél veel mensen héél blij van worden.

4 personen
195 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Meng de bloem en de bakpoeder. Voeg de melk, olie, suiker, kaneel en eventueel zout toe en roer met een garde tot een glad beslag. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak van een ¼ van het beslag in 4 min. een goudbruine, gare pannenkoek. Keer halverwege. Neem de pannenkoek uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken. Serveer met de maple syrup.
combinatietip:Lekker met blauwe bessen of aardbeien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)100 g tarwebloem
1 tl bakpoeder
200 ml amandelmelk
2 el arachideolie
1 zakje vanillesuiker
½ tl kaneel
2 el maplesyrup