
Vegan pannenkoeken
Pannenkoeken zonder ei? Het kan! Daar gaan héél veel mensen héél blij van worden.
195 kcal (voedingswaarden)
15 min. bereiden
Ingrediënten
4 personen
100 g
tarwebloem
1 tl
bakpoeder
200 ml
amandelmelk
2 el
arachideolie
1 zakje
vanillesuiker
½ tl
kaneel
2 el
maplesyrup
Pannenkoeken zonder ei? Het kan! Daar gaan héél veel mensen héél blij van worden.
Aan de slag
Meng de bloem en de bakpoeder. Voeg de melk, olie, suiker, kaneel en eventueel zout toe en roer met een garde tot een glad beslag. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak van een ¼ van het beslag in 4 min. een goudbruine, gare pannenkoek. Keer halverwege. Neem de pannenkoek uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken. Serveer met de maple syrup.
combinatietipLekker met blauwe bessen of aardbeien.