Ve­gan pan­ca­kes met spek en ahorn­si­roop

Zeg je pancakes, dan zeggen wij spek. En ja, dat geldt óók voor deze vegan variant!

(2) waardeer
amerikaans ontbijt Zeg je pancakes, dan zeggen wij spek. En ja, dat geldt óók voor deze vegan variant! 4 personen
5 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de bloem, banaan, bakpoeder, sojadrink en ⅓ van de olie. Laat even staan. Snijd de spekplakjes in kleine stukjes.
  2. Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pancakes 2-3 min., leg er wat spekstukjes op en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar. Herhaal tot je 3 pancakes per persoon hebt. Stapel enkele pancakes op elkaar en schenk de ahornsiroop erover.

serveertip:

Je kunt de spekplakjes ook heel laten en los 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Keer halverwege en leg voor serveren tussen de pancakes.

video

Ve­gan pan­ca­kes met spek en ahorn­si­roop

leuk-snel - 00:26 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 64 g
    waarvan suikers 25 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Vegan pancakes met spek en ahornsiroop

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ve­gan pan­ca­kes met spek en ahorn­si­roop

1
1
  • 2 rijpe bananen
  • 200 g tarwebloem
  • 8 g bakpoeder
  • 250 ml sojadrink ongezoet
  • 1 el zonnebloemolie

Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de bloem, banaan, bakpoeder, sojadrink en de olie. Laat even staan.

2
2
  • 80 g vegan spekplakjes

Snijd de spekplakjes in kleine stukjes.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie op middelhoog vuur.

4
4

Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pancakes 2-3 min., leg er wat spekstukjes op en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar.

5
5
  • 4 el ahornsiroop

Herhaal tot je 3 pancakes per persoon hebt. Stapel enkele pancakes op elkaar en schenk de ahornsiroop erover.

serveertip:

Je kunt de spekplakjes ook heel laten en los 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Keer halverwege en leg voor serveren tussen de pancakes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.