Vegan pancakes met spek en ahornsiroop
Zeg je pancakes, dan zeggen wij spek. En ja, dat geldt óók voor deze vegan variant!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 rijpe bananen
- 200 g tarwebloem
- 8 g bakpoeder
- 250 ml sojadrink ongezoet
- 3 el zonnebloemolie
- 80 g vegan spekplakjes
- 4 el ahornsiroop
Advertentie
Bereiden
- Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de bloem, banaan, bakpoeder, sojadrink en ⅓ van de olie. Laat even staan. Snijd de spekplakjes in kleine stukjes.
- Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie op middelhoog vuur. Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pancakes 2-3 min., leg er wat spekstukjes op en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar. Herhaal tot je 3 pancakes per persoon hebt. Stapel enkele pancakes op elkaar en schenk de ahornsiroop erover.
serveertip:
Je kunt de spekplakjes ook heel laten en los 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Keer halverwege en leg voor serveren tussen de pancakes.

Vegan pancakes met spek en ahornsiroop
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 455 kcal
- eiwit 10 g
-
koolhydraten 64 g
waarvan suikers 25 g -
vet 17 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 760 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Vegan pancakes met spek en ahornsiroop
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegan pancakes met spek en ahornsiroop
- 2 rijpe bananen
- 200 g tarwebloem
- 8 g bakpoeder
- 250 ml sojadrink ongezoet
- 1 el zonnebloemolie
Prak de bananen fijn. Maak een dik beslag van de bloem, banaan, bakpoeder, sojadrink en de olie. Laat even staan.
- 80 g vegan spekplakjes
Snijd de spekplakjes in kleine stukjes.
- 2 el zonnebloemolie
Verhit ondertussen in een koekenpan de rest van de olie op middelhoog vuur.
Schep steeds 3 hoopjes beslag in de pan en bak de pancakes 2-3 min., leg er wat spekstukjes op en draai om. Bak nog 2 min. tot goudbruin en gaar.
- 4 el ahornsiroop
Herhaal tot je 3 pancakes per persoon hebt. Stapel enkele pancakes op elkaar en schenk de ahornsiroop erover.
serveertip:
Je kunt de spekplakjes ook heel laten en los 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Keer halverwege en leg voor serveren tussen de pancakes.