bewaar
Vegan oliebollen
Vegan oliebollen
bewaar

Vegan oliebollen

Met deze vegan oliebollen maak je al je gasten blij tijdens oud en nieuw!

45 min. bereiden
1 uur wachten
6waarderingen

Ingrediënten

15 personen

150 g

rozijnen

250 ml

kokend water

500 ml

amandeldrink naturel

14 g

gedroogde gist

2 el

kristalsuiker

500 g

tarwebloem

1 tl

zout

2 liter

arachideolie

3 el

poedersuiker

Met deze vegan oliebollen maak je al je gasten blij tijdens oud en nieuw!

Aan de slag

1

Doe de rozijnen in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 10 min. staan. Giet af. Verwarm ondertussen de amandeldrink in een steelpan op laag vuur tot lauwwarm.

2

Doe de gist en suiker in een kom en roer de amandeldrink erdoor. Zeef de bloem boven een mengkom. Maak een kuiltje in de bloem en voeg het gistmengsel en zout toe. Roer met een houten lepel tot een samenhangend beslag. Meng de rozijnen door het beslag. Dek de kom af met een schone, warme en vochtige theedoek. Laat 1 uur rijzen op een warme, tochtvrije plaats tot het beslag in volume is verdubbeld.

3

Verhit de olie in een ruime pan tot 180 ºC of zet de frituurpan aan. Doop steeds 2 eetlepels in de olie, schep er hoopjes beslag mee en laat die in de olie zakken. Bak max. 4 oliebollen tegelijk in ca. 8 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met poedersuiker.