bewaar
Mini-oliebollen met cranberry
Mini-oliebollen met cranberry
bewaar

Mini-oliebollen met cranberry

Klein is fijn, want dan kun je er een heleboel van eten.

45 min. bereiden
1 uur wachten
15waarderingen

Ingrediënten

50 porties

125 g

gedroogde cranberry's

300 ml

kokend water

500 ml

karnemelk

14 g

gedroogde gist

2 el

kristalsuiker

500 g

tarwebloem

1

middelgroot ei

1 tl

zout

50 g

ongezouten pistachenoten

1 liter

arachideolie

Klein is fijn, want dan kun je er een heleboel van eten.

Aan de slag

1

Doe het fruit in een kom. Schenk er het kokende water over en laat 15 min. staan. Giet af.

2

Verwarm ondertussen voorzichtig de karnemelk in een steelpan op laag vuur tot lauwwarm. Doe de gist en suiker in een kom. Roer de karnemelk erdoor.

3

Zeef de bloem boven een kom. Klop het ei los in een diep bord.

4

Maak in het midden van de bloem een kuiltje. Schenk hier het gistmengsel en het ei in. Voeg het zout toe. Roer met een houten lepel tot een samenhangend beslag.

5

Snijd het fruit grof en hak de pistachenoten grof. Meng door het beslag. Dek af met een warme, lichtvochtige doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.

6

Verhit de olie in een ruime pan tot 180 °C of zet de frituurpan aan. Doop 2 eetlepels in de olie en schep bolletjes ter grootte van een flinke walnoot van het beslag. Bak er max. 6 per keer in 3 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig en laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met poedersuiker.

Oliebollen bakken

Instructievideo - 04:48 min.