bewaar
Muesli pannenkoeken met geraspte appel
Muesli pannenkoeken met geraspte appel
bewaar

Muesli pannenkoeken met geraspte appel

Deze muesli pannenkoeken met geraspte apple zijn het perfecte weekend ontbijtje. Serveren met een grote glimlach en je ontbijt op bed kan niet meer stuk.

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

Elstar appels

1 el

water

90 g

muesli naturel

100 g

volkoren tarwemeel

2

witte scharreleieren

300 ml

halfvolle melk

2 el

AH 100% pindakaas naturel

2 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • blender

Deze muesli pannenkoeken met geraspte apple zijn het perfecte weekend ontbijtje. Serveren met een grote glimlach en je ontbijt op bed kan niet meer stuk.

Aan de slag

1

Schil de appels, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Rasp het vruchtvlees grof. Doe met het water in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat ca. 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer af en toe.

2

Doe ondertussen 75 g muesli (per 4 personen) met de tarwemeel, eieren, melk en pindakaas in de blender en mix tot een glad beslag. Verhit in 2 koekenpannen elk een ½ el olie (per 4 personen) en bak van de helft van het beslag 2 pannenkoeken (per 4 personen) in 5 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan, houd afgedekt warm en bak op dezelfde manier met de rest van de olie en de rest van het beslag nog 2 pannenkoeken (per 4 personen).

3

Verdeel de helft van de appel over de pannenkoeken, vouw de pannenkoeken 2 keer dubbel en verdeel de rest van de appel erover. Bestrooi met de rest van de muesli.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Muesli pannenkoeken met geraspte appel

Deze muesli pannenkoeken met geraspte apple zijn het perfecte weekend ontbijtje. Serveren met een grote glimlach en je ontbijt op bed kan niet meer stuk.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig