bewaar
Havermoutpannenkoeken met banaan en kaneel
Havermoutpannenkoeken met banaan en kaneel
bewaar

Havermoutpannenkoeken met banaan en kaneel

Een goed begin is het halve werk! Van een goed ontbijt heb je dus de hele dag plezier.

15 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

8 porties

150 g

vezelrijke havermout grove vlokken

½ tl

zout

2

rijpe bananen

2

middelgrote eieren

250 ml

Oatly haverdrank

½ tl

gemalen kaneel

3 tl

zonnebloemolie

300 g

kokosyoghurt

4 el

vloeibare honing

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm

Een goed begin is het halve werk! Van een goed ontbijt heb je dus de hele dag plezier.

Aan de slag

1

Maal de havermout met het zout heel fijn in de keukenmachine. Dit duurt een paar minuten. Prak de bananen. Klop in een kom de eieren, geprakte bananen, havermoutmelk en kaneel met een garde door de havermout.

2

Verhit telkens 1 tl olie in de koekenpan op hoog vuur en bak 2 à 3 dikke pannenkoeken van ca. Ø 10 cm (American pancakes). Bak de pannenkoeken aan beide kanten in. ca. 3 min. goudbruin en gaar. Bak zo nog 2 porties.

3

Serveer met de kokosyoghurt en honing.

serveertipLekker en mooi met verkruimeld gevriesdroogd zomerfruit als topping.