bewaar
Vegan pannenkoeken met havermout, banaan en bosbessen
Vegan pannenkoeken met havermout, banaan en bosbessen
bewaar

Vegan pannenkoeken met havermout, banaan en bosbessen

Vegan variant op dé hit: bananenpannekoekjes. Je maakt 'm met havermout, haverdrink en blauwe besjes.

20 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

volkoren havermout

4

rijpe bananen

1 tl

bakpoeder

1 tl

vanille-extract

1 tl

gemalen kaneel

350 ml

AH haverdrink ongezoet

30 g

ongezouten plantenmargarine

150 g

verse blauwe bessen

2 el

agavesiroop

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • koekenpan met antiaanbaklaag

Vegan variant op dé hit: bananenpannekoekjes. Je maakt 'm met havermout, haverdrink en blauwe besjes.

Aan de slag

1

Maal de havermout met een snufje zout heel fijn in de keukenmachine.

2

Breek de helft van de bananen in stukken en voeg samen met het bakpoeder, vanille-extract, kaneel en de haverdrink toe aan de fijne havermout. Maal tot een glad beslag.

3

Verhit in 2 koekenpannen de helft van de boter en bak met de helft van het havermoutmengsel 2 pannenkoeken. Bak de pannenkoek ca. 3 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 2 min. Herhaal met de rest van het beslag.

4

Snijd de rest van de bananen in plakjes. Verdeel de plakjes banaan en bosbessen over de pannenkoeken en vouw dubbel. Besprenkel met de agavesiroop en eventueel wat extra kaneel.