bewaar
Vegan pannenkoeken met havermout, banaan en bosbessen
Vegan pannenkoeken met havermout, banaan en bosbessen
bewaar

Vegan pannenkoeken met havermout, banaan en bosbessen

Vegan variant op dé hit: bananenpannekoekjes. Je maakt 'm met havermout, haverdrink en blauwe besjes.

20 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

volkoren havermout

4

rijpe bananen

1 tl

bakpoeder

1 tl

vanille-extract

1 tl

gemalen kaneel

350 ml

AH haverdrink ongezoet

30 g

ongezouten plantenmargarine

150 g

verse blauwe bessen

2 el

agavesiroop

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • koekenpan met antiaanbaklaag

Vegan variant op dé hit: bananenpannekoekjes. Je maakt 'm met havermout, haverdrink en blauwe besjes.

Aan de slag

1

Maal de havermout met een snufje zout heel fijn in de keukenmachine.

2

Breek de helft van de bananen in stukken en voeg samen met het bakpoeder, vanille-extract, kaneel en de haverdrink toe aan de fijne havermout. Maal tot een glad beslag.

3

Verhit in 2 koekenpannen de helft van de boter en bak met de helft van het havermoutmengsel 2 pannenkoeken. Bak de pannenkoek ca. 3 min. op middelhoog vuur tot de bovenkant droog is en de onderkant goudbruin. Draai de pannenkoek om en bak nog 2 min. Herhaal met de rest van het beslag.

4

Snijd de rest van de bananen in plakjes. Verdeel de plakjes banaan en bosbessen over de pannenkoeken en vouw dubbel. Besprenkel met de agavesiroop en eventueel wat extra kaneel.

Vegan pannenkoeken met havermout, banaan en bosbessen

Vegan variant op dé hit: bananenpannekoekjes. Je maakt 'm met havermout, haverdrink en blauwe besjes.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig