bewaar
Appel-perencrumble met kruidnoten
Appel-perencrumble met kruidnoten
bewaar

Appel-perencrumble met kruidnoten

Crumble maken? Maak (met je kids) deze appel-perencrumble met kruidnoten.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
24waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

elstar-appels

2

Conference peren

2 tl

speculaaskruiden

55 g

tarwebloem

100 g

rietsuiker

80 g

kruidnoten

100 g

ongezouten roomboter

75 g

grove havermoutvlokken

1 mespunt

zout

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (15 x 20 cm, ingevet)

Crumble maken? Maak (met je kids) deze appel-perencrumble met kruidnoten.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels en peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes van 2 cm. Meng het fruit met de speculaaskruiden, 1 el bloem en 2 el rietsuiker (per 4 personen). Doe het fruitmengsel in de ingevette ovenschaal.

2

Doe de kruidnoten in een zip-lockzak-je of een schone theedoek. Verkruimel ze met een deegroller of ander zwaar voorwerp. Snijd de koude boter in blokjes. Meng de verkruimelde kruidnoten met de rest van de bloem, de suiker, de havermout, het zout en blokjes boter met je handen tot een kruimelig deeg. Wrijf hierbij de boter tussen je vingers door de andere ingrediënten.

3

Verdeel het kruimelmengsel over het fruit in de ovenschaal, zodat alles bedekt is. Bak de crumble 20-25 min. in het midden van de oven.

combinatietipLekker met ongezoete, lichtgeklopte slagroom of vanille-ijs.

Appel-perencrumble met kruidnoten

Instructievideo - 00:52 min.