Fris­ro­mi­ge ap­pel-pe­ren­crum­ble

Crumble heeft niet voor niets zo veel fans. Het brosse, krokante laagje past op heel veel soorten fruit.

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(234) waardeer
engels nagerecht Crumble heeft niet voor niets zo veel fans. Het brosse, krokante laagje past op heel veel soorten fruit. 4 personen
3 234

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • taartvorm (Ø 24 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem, boter, suiker en zout tot een kruimelig deeg. Schil de appel en peren, maak ze schoon en snijd ze in stukjes. Verdeel in een ingevette taartvorm.
  2. Roer de vanillesuiker door de finesse voor verrijken en smeer uit over het fruit. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en crumble in ca. 30 min. goudbruin bakken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 38-39

Frisromige appel-perencrumble

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fris­ro­mi­ge ap­pel-pe­ren­crum­ble

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 100 g tarwebloem
  • 50 g ongezouten boter
  • 50 g kristalsuiker
  • 1 mespunt zout

Meng de bloem, boter, suiker en zout tot een kruimelig deeg.

3
3
  • 1 Elstar appel
  • 2 Conference peren
  • 2 g ongezouten boter

Schil de appel en peren, maak ze schoon en snijd ze in stukjes. Verdeel in een ingevette taartvorm.

4
4
  • 8 g vanillesuiker
  • 6 el finesse voor verrijken

Roer de vanillesuiker door de finesse voor verrijken en smeer uit over het fruit.

5
5

Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en crumble in ca. 30 min. goudbruin bakken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.