bewaar
Frisromige appel-perencrumble
Frisromige appel-perencrumble
bewaar

Frisromige appel-perencrumble

Crumble heeft niet voor niets zo veel fans. Het brosse, krokante laagje past op heel veel soorten fruit.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
239waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

tarwebloem

50 g

ongezouten roomboter

50 g

kristalsuiker

1 mespunt

zout

1

Elstar appel

2

Conference peren

8 g

vanillesuiker

6 el

finesse voor verrijken

Dit heb je nodig

  • taartvorm (Ø 24 cm)

Crumble heeft niet voor niets zo veel fans. Het brosse, krokante laagje past op heel veel soorten fruit.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de bloem, boter, suiker en zout tot een kruimelig deeg. Schil de appel en peren, maak ze schoon en snijd ze in stukjes. Verdeel in een ingevette taartvorm.

2

Roer de vanillesuiker door de finesse voor verrijken en smeer uit over het fruit. Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en crumble in ca. 30 min. goudbruin bakken.