bewaar
Romige appel-perensaus met kaneelijs
Romige appel-perensaus met kaneelijs
bewaar

Romige appel-perensaus met kaneelijs

10 min. bereiden
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

appels

300 g

peren

2 eetlepels

suiker

50 ml

finesse voor verrijken

500 ml

roomijs

2 eetlepels

suikerparels appel-kaneel

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Appels en peren schillen, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden. In magnetronschaal appels en peren met suiker afgedekt 5 min. verhitten op vol vermogen (700 watt). Tussentijds 2 keer doorroeren. Met staafmixer peren-appelmengsel pureren. Finesse door appel-perensaus roeren en over 4 diepe borden verdelen. Saus iets laten afkoelen. In midden van elk bord flinke bol kaneelijs scheppen. Garneren met suikerparels.