Peren met sinaasappelboter

Advertentie
Ingrediënten
- 100 g boter (zacht)
- 1 handsinaasappel (schoongeboend)
- 1 mespunt kaneel
- 3 el suiker
- 4 conference peren
- 1 bol vanille roomijs (bak 1 liter)
Keukenspullen
- ovenschaal
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de boter in een kom. Rasp de oranje schil van de handsinaasappel en pers de vrucht uit. Meng de rasp, het kaneel en de suiker door de boter. Schil de peren en halveer ze in de lengte. Verwijder het klokhuis en leg in een ovenschaal. Besprenkel met het sinaasappelsap en vul met de sinaasappelboter. Bak ca. 15 min. in de oven. Schep op 4 bordjes 2 peren en 1 bol vanille roomijs.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 415 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 41 g
- vet 26 g