Ont­bijt­piz­za met gra­no­la­bo­dem

Probeer dit eens voor je ontbijt. Succes gegarandeerd.

  • ontbijt
  • 4 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(6) waardeer
ontbijt Probeer dit eens voor je ontbijt. Succes gegarandeerd. 4 personen
5 6

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de havermout, notenmix, het sesamzaad, de ahornsiroop, kaneel en kokosolie in de keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel. Verspreid het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk goed aan tot een pizza met een doorsnee van 20 cm. en bak in het midden van de oven in 15 min. goudbruin en gaar.
  2. Neem de bodem uit de oven en laat ca. 1 uur afkoelen. Verdeel vlak voor het serveren de kwark over de bodem en laat 2 cm van de randen vrij. Verdeel de rode vruchten erover en serveer direct. Garneer eventueel met wat munt.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Augustus 2017

Ontbijtpizza met granolabodem

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ont­bijt­piz­za met gra­no­la­bo­dem

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 100 g havermout
  • 50 g ongebrande notenmix
  • 1 el sesamzaad
  • 2 el ahornsiroop
  • ½ tl gemalen kaneel
  • 2 el kokosolie

Doe de havermout, notenmix, het sesamzaad, de ahornsiroop, kaneel en kokosolie in de keukenmachine en mix tot een samenhangend geheel.

3
3

Verspreid het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk goed aan tot een pizza met een doorsnee van 20 cm. en bak in het midden van de oven in 15 min. goudbruin en gaar.

4
4

Neem de bodem uit de oven en laat ca. 1 uur afkoelen.

5
5
  • 6 el volle kwark

Verdeel vlak voor het serveren de kwark over de bodem en laat 2 cm van de randen vrij.

6
6
  • 150 g gemengde rode vruchten

Verdeel de rode vruchten erover en serveer direct. Garneer eventueel met wat munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.