Ontbijtcake met noten en banaan
Vries de cake in plakjes in, dan kun je er elke dag een meenemen/meegeven als ontbijt of tussendoortje.

Advertentie
Ingrediënten
- 4 bananen (rijpe)
- 4 middelgrote eieren
- 100 g kokosolie
- 100 ml ahornsiroop
- 3 cm verse gember
- 1 el gemalen kaneel
- 1 tl zout
- 200 g hazelnootmeel
- 100 g havermout
- 50 g kokoschips (of geraspte kokos)
- 100 g ongebrande pecannoten
- 50 g gojibessen
- 200 g dadels zonder pit
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
- bakpapier
- cakevorm (30 cm)
- satéprikker
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 °C. Pel de bananen, breek ze in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de eieren, kokosolie en ahornsiroop toe. Schil de gember, snijd in kleine stukjes en doe in de keukenmachine met de kaneel en het zout. Maal tot een glad beslag en schenk in een ruime kom. Meng het hazelnootmeel, de havermout, kokos, pecannoten en gojibessen met een spatel door het beslag.
- Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Verdeel de dadels gelijkmatig over het beslag en duw ze er in. Bak de cake ca. 50 min. Steek tegen het einde van de baktijd een satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen. Bewaar de cake in de koelkast.
Tip:
Je kunt ook een staafmixer gebruiken voor het beslag.
bewaartip:
Snijd de cake in plakken, verpak elke plak afzonderlijk in vershoudfolie en bewaar in de vriezer. De cake blijft dan tot 3 maanden goed.

Ontbijtcake met noten en gojibessen
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 385 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 31 g
-
vet 25 g
waarvan verzadigd 10 g - natrium 135 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Ontbijtcake met noten en banaan
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ontbijtcake met noten en banaan

Verwarm de oven voor op 160 °C.

- 4 bananen
- 4 middelgrote eieren
- 100 g kokosolie
- 100 ml ahornsiroop
Pel de bananen, breek ze in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de eieren, kokosolie en ahornsiroop toe.

- 3 cm verse gember
- 1 el gemalen kaneel
- 1 tl zout
Schil de gember, snijd in kleine stukjes en doe in de keukenmachine met de kaneel en het zout. Maal tot een glad beslag en schenk in een ruime kom.

- 200 g hazelnootmeel
- 100 g havermout
- 50 g kokoschips
- 100 g ongebrande pecannoten
- 50 g gojibessen
Meng het hazelnootmeel, de havermout, kokos, pecannoten en gojibessen met een spatel door het beslag.

- 200 g dadels zonder pit
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Verdeel de dadels gelijkmatig over het beslag en duw ze er in.

Bak de cake ca. 50 min. Steek tegen het einde van de baktijd een satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen. Bewaar de cake in de koelkast. Lekker!
bewaartip:
Snijd de cake in plakken, verpak elke plak afzonderlijk in vershoudfolie en bewaar in de vriezer. De cake blijft dan tot 3 maanden goed.