Vol­ko­ren no­ten­ont­bijt­koek

Deze veganistische ontbijtkoek met verschillende noten is ideaal als ontbijt on-the-go.

  • ontbijt
  • 12 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(7) waardeer
ontbijt Deze veganistische ontbijtkoek met verschillende noten is ideaal als ontbijt on-the-go. 12 personen
5 7

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • cakevorm 30 cm
  • bakpapier
  • sateprikker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Verwijder de pitten uit de dadels en doe de dadels samen met de ahornsiroop, amandeldrink en azijn in de keukenmachine. Maal tot een glad mengsel. Zeef het meel boven een kom en voeg de baksoda en specerijen toe. Voeg de dadelpuree en 175 g noten toe. Meng tot beslag.
  3. Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Verdeel de rest van de noten erover. Bak de koek in 40-45 min. in het midden van de oven gaar. Test na 40 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de koek gaar.
  4. Neem uit de oven en laat 10 min. akoelen. Stort dan op een rooster en laat verder akoelen.

variatietip:

Volkorenmeel is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. In plaats daarvan kun je ook tarwebloem gebruiken voor een gewone notenontbijkoek.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 30 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 80 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Volkoren notenontbijtkoek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren no­ten­ont­bijt­koek

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 225 g medjouldadels
  • 3 el ahornsiroop
  • 250 ml koelverse amandeldrink ongezoet
  • 2 el appelciderazijn

Verwijder de pitten uit de dadels en doe de dadels samen met de ahornsiroop, amandeldrink en azijn in de keukenmachine. Maal tot een glad mengsel.

3
3
  • 300 g volkorenmeel
  • 5 g baksoda
  • 1 el gemalen kaneel
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • 175 g ongebrande notenmix

Zeef het meel boven een kom en voeg de baksoda en specerijen toe. Voeg de dadelpuree en de noten toe. Meng tot beslag.

4
4
  • 25 g ongebrande notenmix

Bekleed de cakevorm met bakpapier en schep het beslag erin. Verdeel de rest van de noten erover.

5
5

Bak de koek in 40-45 min. in het midden van de oven gaar.

6
6

Test na 40 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de koek gaar.

7
7

Neem uit de oven en laat 10 min. akoelen. Stort dan op een rooster en laat verder akoelen.

variatietip:

Volkorenmeel is verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. In plaats daarvan kun je ook tarwebloem gebruiken voor een gewone notenontbijkoek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.