bewaar
Regenboogpannenkoeken
Regenboogpannenkoeken
bewaar

Regenboogpannenkoeken

Wortelsap, bietensap en spinazie-komkommersap maken van de pannenkoekmaaltijd een verantwoord eetfeestje.

30 min. bereiden
5waarderingen

Ingrediënten

270 g

boekweitmeel

450 ml

halfvolle melk

3

middelgrote eieren

1½ el

traditionele olijfolie

1 snufje

zout

50 ml

vers groentesap spinazie en komkommer

50 ml

bietensap

50 ml

wortelsap

6 el

kokosolie

4 el

ahornsiroop

250 g

gemengde rode vruchten

Wortelsap, bietensap en spinazie-komkommersap maken van de pannenkoekmaaltijd een verantwoord eetfeestje.

Aan de slag

1

Meng het boekweitmeel met de melk, eieren, olijfolie en het zout en verdeel over 3 kommen. Voeg aan elke kom één soort groentesap toe.

2

Verhit 1⁄2 el kokosolie in een koekenpan en bak op laag vuur een pannenkoek. Laat ze niet te bruin worden, anders zie je de regenboogkleuren niet meer. Herhaal tot je in totaal 12 pannenkoeken hebt. Houd ze eventueel warm in de oven (100 °C).

3

Besprenkel de pannenkoeken met honing of ahornsiroop en garneer met de vruchten.