bewaar
Bretonse galettes met ham, gruyère en ei
Bretonse galettes met ham, gruyère en ei
bewaar

Bretonse galettes met ham, gruyère en ei

35 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boekweitmeel

50 g

tarwebloem

1

middelgroot ei

1 mespunt

zout

200 ml

halfvolle melk

80 g

gruyère

30 g

ongezouten roomboter

4

kleine eieren

4 plakken

achterham

Aan de slag

1

Meng het boekweitmeel met de bloem, het middelgrote ei, zout en de melk met een garde tot een glad beslag. Schaaf met een kaasschaaf plakjes van de gruyère.

2

Smelt 1/3 van de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin in 4 min. op middelhoog vuur de kleine eieren. Haal uit de pan en leg op een bord.

3

Smelt op middelhoog vuur ¼ van de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak hierin een flensje van ¼ van het beslag. Bak eerst 1 kant bruin in ca. 1 min., draai om en bak de andere kant bruin. Herhaal met de rest van de boter en het beslag.

4

Leg een flensje terug in de pan op laag vuur, leg er een plak achterham en ¼ van de kaas op. Laat de kaas een beetje smelten. Leg het eitje erop, vouw de randen van het flensje naar binnen, maar laat het ei zichtbaar. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

5

Herhaal met de rest van de flensjes.

Bretonse galettes met ham, gruyère en ei

Instructievideo - 00:27 min.