Bre­ton­se ga­let­tes met ham, gruy­è­re en ei

(4) waardeer
frans brunch 4 personen
5 4

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het boekweitmeel met de bloem, het middelgrote ei, zout en de melk met een garde tot een glad beslag. Schaaf met een kaasschaaf plakjes van de gruyère.
  2. Smelt 1/3 van de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin in 4 min. op middelhoog vuur de kleine eieren. Haal uit de pan en leg op een bord.
  3. Smelt op middelhoog vuur ¼ van de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak hierin een flensje van ¼ van het beslag. Bak eerst 1 kant bruin in ca. 1 min., draai om en bak de andere kant bruin. Herhaal met de rest van de boter en het beslag.
  4. Leg een flensje terug in de pan op laag vuur, leg er een plak achterham en ¼ van de kaas op. Laat de kaas een beetje smelten. Leg het eitje erop, vouw de randen van het flensje naar binnen, maar laat het ei zichtbaar. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie.
  5. Herhaal met de rest van de flensjes.
video

Bre­ton­se ga­let­tes met ham, gruy­è­re en ei

- 00:27 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 345 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Bretonse galettes met ham, gruyère en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bre­ton­se ga­let­tes met ham, gruy­è­re en ei

1
1
  • 50 g boekweitmeel
  • 50 g tarwebloem
  • 1 middelgroot ei
  • 1 mespunt zout
  • 200 ml halfvolle melk

Meng het boekweitmeel met de bloem, het middelgrote ei, zout en de melk met een garde tot een glad beslag.

2
2
  • 80 g gruyère

Schaaf met een kaasschaaf plakjes van de gruyère.

3
3
  • 10 g ongezouten roomboter
  • 4 kleine eieren

Smelt de boter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin in 4 min. op middelhoog vuur de kleine eieren. Haal uit de pan en leg op een bord.

4
4
  • 5 g ongezouten roomboter

Smelt op middelhoog vuur de boter in dezelfde koekenpan en bak hierin een flensje van ¼ van het beslag.

5
5
  • 15 g ongezouten roomboter

Bak eerst 1 kant bruin in ca. 1 min., draai om en bak de andere kant bruin. Herhaal met de rest van de boter en het beslag.

6
6
  • 1 plak achterham

Leg een flensje terug in de pan op laag vuur, leg er een plak achterham en ¼ van de kaas op. Laat de kaas een beetje smelten.

7
7

Leg het eitje erop, vouw de randen van het flensje naar binnen, maar laat het ei zichtbaar. Houd warm op een bord onder aluminiumfolie.

8
8
  • 3 plakken achterham

Herhaal met de rest van de flensjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.