Avo­ca­do­pan­nen­koek­jes

Door avocado toe te voegen aan het beslag worden de pannenkoeken extra romig.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans ontbijt Door avocado toe te voegen aan het beslag worden de pannenkoeken extra romig. 8 stuks
3 5

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen. Doe de avocadostukjes, 1 tl citroenrasp, het gemberpoeder, zout en de eieren in een hoge kom. Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.
  2. Verhit de helft van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak 4 pannenkoekjes van ca. 8 cm doorsnee. Leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het beslag. Hak de noten grof. Bestrooi de pannenkoekjes met de noten en besprenkel met de ahornsiroop.
video

Avo­ca­do pan­ca­kes

leuk & snel - 00:26 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 150 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
januari 2018

Avocadopannenkoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Avo­ca­do­pan­nen­koek­jes

1
1
  • 1 citroen
  • 250 g zachte avocadostukjes
  • 1 tl gemberpoeder
  • ¼ tl zout
  • 4 middelgrote eieren

Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Doe de avocadostukjes, 1 tl citroenrasp (voor 8 porties), het gemberpoeder, zout en de eieren in een hoge kom.

2
2

Pureer met de staafmixer tot een glad mengsel.

3
3
  • 1 el kokosolie

Verhit de helft van de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak 4 pannenkoekjes van ca. 8 cm doorsnee.

4
4
  • 1 el kokosolie

Leg op een bord en dek af met aluminiumfolie. Herhaal met de rest van de olie en de rest van het beslag.

5
5
  • 25 g ongebrande hazelnoten
  • 2 el ahornsiroop

Hak de noten grof. Bestrooi de pannenkoekjes met de noten en besprenkel met de ahornsiroop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.