bewaar
Ontbijtmuffins to-go
Ontbijtmuffins to-go
bewaar

Ontbijtmuffins to-go

Snel ontbijten? Maak in één keer muffins voor een paar dagen zodat ze zo je tas in kunnen.

15 min. bereiden
25 min. oventijd
14waarderingen

Ingrediënten

12 porties

400 g

koelverse pompoenstukjes

100 g

kokosolie

200 g

volkoren tarwemeel

2 tl

bakpoeder

¼ tl

zout

1 el

speculaaskruiden

240 ml

ahornsiroop

1 el

chiazaad

115 g

ongebrande pecannoten

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • papieren muffinvormpjes

  • muffinvorm met 12 holtes

Snel ontbijten? Maak in één keer muffins voor een paar dagen zodat ze zo je tas in kunnen.

Aan de slag

1

Kook de pompoenstukjes in ca. 10 min. gaar in een laagje water met eventueel zout. Giet af en pureer met de staafmixer.

2

Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng het tarwemeel, bakpoeder, zout en de speculaaskruiden in een kom. Meng de pompoenpuree, kokosolie, ahornsiroop en chiazaad in een andere kom. Roer met een spatel door het bloemmengsel.

3

Hak de noten grof en meng erdoor. Zet de muffinpapiertjes in de vorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in de oven.

tip

bewaartipJe kunt de muffins drie dagen van tevoren maken. In een afgesloten bakje blijven ze het lekkerst.

Ontbijtmuffins to go

Instructievideo - 00:30 min.