Ont­bijt­muf­fins to-go

Snel ontbijten? Maak in één keer muffins voor een paar dagen zodat ze zo je tas in kunnen.

  • ontbijt
  • 12 stuks
  • 260 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(5) waardeer
ontbijt Snel ontbijten? Maak in één keer muffins voor een paar dagen zodat ze zo je tas in kunnen. 12 stuks
5 5

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • 12 papieren muffinvormpjes
  • muffinvorm met 12 holtes

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pompoenstukjes in ca. 10 min. gaar in een laagje water met eventueel zout. Giet af en pureer met de staafmixer.
  2. Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng het tarwemeel, bakpoeder, zout en de speculaaskruiden in een kom. Meng de pompoenpuree, kokosolie, ahornsiroop en chiazaad in een andere kom. Roer met een spatel door het bloemmengsel.
  3. Hak de noten grof en meng erdoor. Zet de muffinpapiertjes in de vorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in de oven.

bewaartip:

Je kunt de muffins drie dagen van tevoren maken. In een afgesloten bakje blijven ze het lekkerst.

video

Ont­bijt­muf­fins to go

leuk-snel - 00:30 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
September 2018

Ontbijtmuffins to-go

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ont­bijt­muf­fins to-go

1
1
  • 400 g koelverse pompoenstukjes

Kook de pompoenstukjes in ca. 10 min. gaar in een laagje water met eventueel zout. Giet af en pureer met de staafmixer.

2
2
  • 100 g kokosolie

Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Verwarm de oven voor op 175 °C.

3
3
  • 200 g volkoren tarwemeel
  • 2 tl bakpoeder
  • ¼ tl zout
  • 1 el speculaaskruiden

Meng het tarwemeel, bakpoeder, zout en de speculaaskruiden in een kom.

4
4
  • 240 ml ahornsiroop
  • 1 el chiazaad

Meng de pompoenpuree, kokosolie, ahornsiroop en chiazaad in een andere kom. Roer met een spatel door het bloemmengsel.

5
5
  • 115 g ongebrande pecannoten

Hak de noten grof en meng erdoor.

6
6

Zet de muffinpapiertjes in de vorm en vul ze met het mengsel. Bak in ca. 25 min. gaar in de oven.

bewaartip:

Je kunt de muffins drie dagen van tevoren maken. In een afgesloten bakje blijven ze het lekkerst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.