bewaar
Pompoenmuffins met chiazaad en ahornsiroop
Pompoenmuffins met chiazaad en ahornsiroop
bewaar

Pompoenmuffins met chiazaad en ahornsiroop

Muffins zonder geraffineerde suiker? Door de kaneel en ahornsiroop mis je het niet. En met pompoen als basis zijn ze nog bijzonder ook.

10 min. bereiden
50 min. oventijd
30 min. wachten
14waarderingen

Ingrediënten

10 porties

400 g

koelverse pompoenstukjes

2½ el

gemalen kaneel

6½ el

ahornsiroop

50 g

ongebrande pecannoten

200 g

amandelmeel

3

middelgrote eieren

2 tl

bakpoeder

½ tl

gemberpoeder (djahé)

¼ tl

zout

2 el

chiazaad

185 g

roomkaas naturel

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • muffinvorm met 12 holtes

  • papieren cupcakevormpjes

  • keukenmachine

  • spuitzak met kartelmondje

Muffins zonder geraffineerde suiker? Door de kaneel en ahornsiroop mis je het niet. En met pompoen als basis zijn ze nog bijzonder ook.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de pompoenstukjes met 1/2 el kaneel en 1 el ahornsiroop. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de pompoen in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Hak ondertussen de pecannoten grof. Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm.

2

Pureer de geroosterde pompoen in de keukenmachine glad. Schep de helft in een kom en houd apart. Doe het meel, de eieren, bakpoeder, gemberpoeder, het zout, 1 el chiazaad, 1 el kaneel en 4 el ahornsiroop bij de puree in de keukenmachine en mix tot een glad beslag. Roer de noten door het beslag en verdeel over 10 holtes van de muffinvorm. Bak de muffins in ca. 25 min gaar in het midden van de oven.

3

Meng ondertussen de achtergehouden pompoenpuree met de roomkaas en de rest van de kaneel en ahornsiroop. Zet tot gebruik in de koelkast. Neem de muffins uit de vorm en laat 30 min. afkoelen op een rooster. Schep het roomkaasmengsel in een spuitzak en spuit kleine torentjes op de muffins. Bestrooi met de rest van het chiazaad.

bewaartipJe kunt de muffins 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een luchtdichte trommel.