Spa­ghet­ti met avo­ca­do-tuin­bo­nen­saus en spek­jes

Je zou bijna vergeten dat er groente in deze spaghetti zit, zo romig is -ie!

(7) waardeer
hoofdgerecht Je zou bijna vergeten dat er groente in deze spaghetti zit, zo romig is -ie! 4 personen
3 7

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • fijne rasp
  • blender of staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.
  2. Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil met een fijne rasp en pers een helft uit. Haal de blaadjes van de takjes munt. Giet de tuinbonen af maar bewaar 150 ml kookvocht (per 4 personen).
  3. Doe de tuinbonen, muntblaadjes, avocado, het citroenrasp en sap en het warme kookvocht in de blender of een hoge beker. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer met de blender of staafmixer tot een saus. Meng de saus met de spaghetti, verdeel over diepe borden en bestrooi met de spekjes.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 58 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Spaghetti met avocado-tuinbonensaus en spekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met avo­ca­do-tuin­bo­nen­saus en spek­jes

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 250 g spekreepjes

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.

3
3
  • 400 g diepvries tuinbonen

Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar.

4
4
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil met een fijne rasp en pers een helft uit.

5
5
  • 4 takjes verse munt

Haal de blaadjes van de takjes munt.

6
6

Giet de tuinbonen af maar bewaar 150 ml kookvocht (per 4 personen).

7
7
  • 250 g diepvries zachte avocadostukjes

Doe de tuinbonen, muntblaadjes, avocado, het citroenrasp en sap en het warme kookvocht in de blender of een hoge beker.

8
8

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

9
9

Pureer met de blender of staafmixer tot een saus. Meng de saus met de spaghetti, verdeel over diepe borden en bestrooi met de spekjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.