bewaar
Spaghetti met avocado-tuinbonensaus en spekjes
Spaghetti met avocado-tuinbonensaus en spekjes
bewaar

Spaghetti met avocado-tuinbonensaus en spekjes

Je zou bijna vergeten dat er groente in deze spaghetti zit, zo romig is -ie!

15 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

spaghetti

250 g

spekreepjes

400 g

diepvries tuinbonen

1

citroen

4 takjes

verse munt

250 g

diepvries zachte avocadostukjes

Dit heb je nodig

  • fijne rasp

  • blender of staafmixer

Je zou bijna vergeten dat er groente in deze spaghetti zit, zo romig is -ie!

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin.

2

Kook de bevroren tuinbonen in 4 min. beetgaar. Boen ondertussen de citroen schoon en rasp de gele schil met een fijne rasp en pers een helft uit. Haal de blaadjes van de takjes munt. Giet de tuinbonen af maar bewaar 150 ml kookvocht (per 4 personen).

3

Doe de tuinbonen, muntblaadjes, avocado, het citroenrasp en sap en het warme kookvocht in de blender of een hoge beker. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Pureer met de blender of staafmixer tot een saus. Meng de saus met de spaghetti, verdeel over diepe borden en bestrooi met de spekjes.