bewaar
Spaghetti met spinazie en avocado-alliolisaus
Spaghetti met spinazie en avocado-alliolisaus
bewaar

Spaghetti met spinazie en avocado-alliolisaus

Slechts 5 ingrediënten en multifunctioneel: vegan, gluten- en lactosevrij. Plus, de spaghetti staat in een kwartier op tafel.

15 min. bereiden
145waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

glutenvrije spaghetti

1 el

milde olijfolie

400 g

verse spinazie

1

citroen

2

eetrijpe avocado's

50 ml

koelverse vegan allioli

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

  • blender of staafmixer

Slechts 5 ingrediënten en multifunctioneel: vegan, gluten- en lactosevrij. Plus, de spaghetti staat in een kwartier op tafel.

Aan de slag

1

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan, voeg de spinazie in delen toe en laat slinken.

3

Pers de helft van de citroen uit en snijd de rest in parten. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees uit de schil.

4

Schep met een hoge beker ca. 100 ml kookvocht (per 4 personen) uit de pan met de pasta en voeg de allioli, avocado en het citroensap toe. Pureer met de blender of staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.

5

Giet de pasta af en meng met de saus en spinazie. Breng op smaak met (vers)gemalen peper en serveer met een citroenpartje. Lekker met grofgehakte gezouten amandelen met rooksmaak.