Vol­ko­ren-quesa­dil­las met spi­na­zie en avo­ca­do-man­gosal­sa

Van deze volkorenquesadillas met spinazie en avocado-mangosalsa ga je vanzelf de salsa dansen!

(15) waardeer
hoofdgerecht Van deze volkorenquesadillas met spinazie en avocado-mangosalsa ga je vanzelf de salsa dansen! 4 personen
5 15

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een koekenpan. Snijd ¾ van de ui in halve ringen en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat uitlekken in een vergiet. Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier. Snijd de kaasplakken in repen en verdeel in 3 porties.
  2. Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en leg in elk 1 tortilla. Beleg elke tortilla met een ½ portie kaas, ⅓ van het spinaziemengsel en de rest van de portie kaas Dek af met nog een tortilla. Bak ca. 4 min. op middelhoog vuur. Keer halver­wege. Maak zo nog 1 quesadilla. Houd de eerste quesadilla’s warm op een bord onder aluminiumfolie.
  3. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Snipper de rest van de ui. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes van 1 cm. Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes van 1 cm. Meng alles door elkaar en breng op smaak met het citroenrasp, 2 el ­sap (per 4 personen), de chilivlokken en zout. Snijd de quesadilla’s elk in 6 punten en serveer met de salsa.

vegatip:

Vervang de komijnekaas door biologische jong belegen komijnekaas 50+.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 44 g
    waarvan suikers 15 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 720 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Volkoren-quesadillas met spinazie en avocado-mangosalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vol­ko­ren-quesa­dil­las met spi­na­zie en avo­ca­do-man­gosal­sa

1
1
  • 1 el olijfolie mild
  • 1½ rode ui

Verhit de olie in een koekenpan. Snijd de ui in halve ringen en bak 5 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 400 g verse spinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Laat uitlekken in een vergiet. Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier.

4
4
  • 190 g Goudse belegen komijnekaas 48+

Snijd de kaasplakken in repen en verdeel in 3 porties.

5
5
  • 2 volkoren tortillawraps

Verhit 2 koekenpannen zonder olie of boter en leg in elk 1 tortilla.

6
6

Beleg elke tortilla met een ½ portie kaas, ⅓ van het spinaziemengsel en de rest van de portie kaas

7
7
  • 4 volkoren tortillawraps

Dek af met nog een tortilla. Bak ca. 4 min. op middelhoog vuur. Keer halver­wege. Maak zo nog 1 quesadilla.

8
8

Houd de eerste quesadilla’s warm op een bord onder aluminiumfolie.

9
9
  • 1 citroen

Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

10
10
  • ½ rode ui
  • 1 eetrijpe mango

Snipper de rest van de ui. Schil de mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes van 1 cm.

11
11
  • 2 eetrijpe avocado's

Halveer de avocado’s in de lengte en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes van 1 cm.

12
12
  • ¼ tl chilivlokken

Meng alles door elkaar en breng op smaak met het citroenrasp, 2 el ­sap, de chilivlokken en zout.

13
13

Snijd de quesadilla’s elk in 6 punten en serveer met de salsa.

vegatip:

Vervang de komijnekaas door biologische jong belegen komijnekaas 50+.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.