bewaar
Bietenwrap met spinazie, pikante hummus en avocado
Bietenwrap met spinazie, pikante hummus en avocado
bewaar

Bietenwrap met spinazie, pikante hummus en avocado

Deze bietenwrap is zo makkelijk dat je 'm het liefste elke week maakt!

10 min. bereiden
licht pittig
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

eetrijpe avocado's

4 el

olijfolie mild

400 g

verse spinazie

400 g

gebraden kipflakes kebab

6

bieten tortillawraps

200 g

hummus pikant

Deze bietenwrap is zo makkelijk dat je 'm het liefste elke week maakt!

Aan de slag

1

Halveer 2 eetrijpe avocado’s in de lengte. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakken.

2

Verhit ½ van de olie in een hapjespan op middelhoog vuur en laat de spinazie in 4 delen slinken. Voeg bij elk nieuw deel steeds een ½ el olijfolie toe aan de pan. Laat uitlekken in een vergiet. Bak de gebraden kipdijflakes kebab al omscheppend 3 min.

3

Verwarm ondertussen de bietentortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking, besmeer met de hummus en beleg met de spinazie. Verdeel de warme kip en avocado over de belegde wraps en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vouw de tortilla's dubbel en snijd ze doormidden.

vegatipVervang de gebraden kipdijflakes door 450 g halloumi (grillkaas), die je kort grilt onder de grill of in de grillpan; daarmee is het gerecht niet meer lactosevrij.

Bietenwrap met spinazie, pikante hummus en avocado

Deze bietenwrap is zo makkelijk dat je 'm het liefste elke week maakt!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig