Gort­sa­la­de met ge­rook­te kip­fi­let, ei en avo­ca­do van Daf­ne Schip­pers

Snel met gort. Binnen no time heb je een gezonde salade met tomaat, gerookte kip en avocado op tafel.

(13) waardeer
hoofdgerecht Snel met gort. Binnen no time heb je een gezonde salade met tomaat, gerookte kip en avocado op tafel. 1 personen
5 13

Advertentie

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking net aan gaar. Parelgort moet nog een bite hebben, want dan is hij het lekkerst. Laat iets afkoelen.
  2. Breng ondertussen een pannetje met water aan de kook en kook het ei in ca. 8 min. Laat schrikken onder koud stromend water.
  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met zeezout en peper.
  4. Doe de gort in een kom en meng met de veldsla. Leg er de avocado, tomaatjes en kipfilet op. Pel het ei, snijd in kwarten en leg op de salade. Schenk er de dressing over en bestrooi met de bosui.

combinatietip:

In plaats van parelgort kun je ook biologische 5-granenrijst gebruiken.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 880 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gortsalade met gerookte kipfilet, ei en avocado van Dafne Schippers

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gort­sa­la­de met ge­rook­te kip­fi­let, ei en avo­ca­do van Daf­ne Schip­pers

1
1
  • 50 g parelgort

Kook de parelgort volgens de aanwijzingen op de verpakking net aan gaar.

2
2

Parelgort moet nog een bite hebben, want dan is hij het lekkerst. Laat iets afkoelen.

3
3
  • 1 middelgroot ei

Breng ondertussen een pannetje met water aan de kook en kook het ei in ca. 8 min. Laat schrikken onder koud stromend water.

4
4
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl citroensap
  • ½ tl grove Zaanse mosterd
  • 3 takjes verse dragon

Meng alle ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met zeezout en peper.

5
5
  • 25 g veldsla
  • ½ avocado
  • 10 snoepgroente tomatenmix
  • 100 g gerookte kipfilet

Doe de gort in een kom en meng met de veldsla. Leg er de avocado, tomaatjes en kipfilet op.

6
6
  • 1 bosui

Pel het ei, snijd in kwarten en leg op de salade. Schenk er de dressing over en bestrooi met de bosui.

combinatietip:

In plaats van parelgort kun je ook biologische 5-granenrijst gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.