Lin­zen-ma­kreel­sa­la­de met avo­ca­do en ei

Makreel is ook heerlijk met linzen! In deze salade met veel groenten en ei.

(27) waardeer
hoofdgerecht Makreel is ook heerlijk met linzen! In deze salade met veel groenten en ei. 2 personen
4 27

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer. Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in plakjes. Snijd de courgette in plakjes van een ½ cm. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette in 5 min. goudbruin. Pers de citroen uit. Meng een ½ el citroensap met de mosterd en de rest van de olie en breng de dressing op smaak met peper.
  3. Spoel de linzen af en laat uitlekken. Doe de spinazie in een grote schaal. Verdeel hierover de linzen, courgetteplakjes, avocado, bosui en eieren. Verdeel de makreel in stukken erover en besprenkel met de dressing.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 600 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2017 nr. 09 - Slim koken , Kickstart 10-daagse , Allerhande Box Week 4 2018 , Allerhande Box Week 21 2018

Linzen-makreelsalade met avocado en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lin­zen-ma­kreel­sa­la­de met avo­ca­do en ei

1
1
  • 2 middelgrote eieren

Kook de eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer.

2
2
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd ondertussen de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in de breedte in plakjes.

3
3
  • ½ courgette
  • 1 bosui

Snijd de courgette in plakjes van een ½ cm. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

4
4
  • ½ el (olijf)olie
  • ½ citroen

Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgette in 5 min. goudbruin. Pers de citroen uit.

5
5
  • 1 tl dijonmosterd
  • 1 el (olijf)olie

Meng een ½ el citroensap met de mosterd en de rest van de olie en breng de dressing op smaak met peper.

6
6
  • 400 g linzen in pot
  • 100 g verse spinazie

Spoel de linzen af en laat uitlekken. Doe de spinazie in een grote schaal.

7
7
  • 150 g verse gerookte makreelfilet

Verdeel hierover de linzen, courgetteplakjes, avocado, bosui en eieren. Verdeel de makreel in stukken erover en besprenkel met de dressing.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.