bewaar
Franse linzenroerbak met gerookte makreel en ei
Franse linzenroerbak met gerookte makreel en ei
bewaar

Franse linzenroerbak met gerookte makreel en ei

Groenten, ei, linzen en makreel en dat allemaal in één pan: dat moet wel très bien zijn!

20 min. bereiden
12waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

2 el

milde olijfolie

800 g

Provençaalse roerbakmix

800 g

linzen in blik

250 g

romaatjes

240 g

gerookte makreelfilet

4 stuks

mais scharrelei

15 g

verse platte peterselie

Groenten, ei, linzen en makreel en dat allemaal in één pan: dat moet wel très bien zijn!

Aan de slag

1

Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de Provençaalse groente en knoflook 7 min. op middelhoog vuur.

2

Laat ondertussen de linzen uitlekken en halveer de tomaatjes. Schep de tomaten en linzen door de groente in de hapjespan. Verwijder het vel van de makreel en verdeel in stukken erover.

3

Maak per persoon een holte in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat in 8-10 min. op laag vuur stoven tot het eiwit net gestold is. Bestrooi met peper en eventueel zout.

4

Snijd de peterselie fijn, bestrooi het gerecht ermee en serveer.