Fran­se lin­zen­roer­bak met ge­rook­te ma­kreel en ei

Groenten, ei, linzen en makreel en dat allemaal in één pan: dat moet wel très bien zijn!

(5) waardeer
frans hoofdgerecht Groenten, ei, linzen en makreel en dat allemaal in één pan: dat moet wel très bien zijn! 4 personen
3 5

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de Provençaalse groente en knoflook 7 min. op middelhoog vuur.
  2. Laat ondertussen de linzen uitlekken en halveer de tomaatjes. Schep de tomaten en linzen door de groente in de hapjespan. Verwijder het vel van de makreel en verdeel in stukken erover.
  3. Maak per persoon een holte in het groentemengsel en breek in elke holte een ei. Doe de deksel op de pan en laat in 8-10 min. op laag vuur stoven tot het eiwit net gestold is. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de peterselie fijn, bestrooi het gerecht ermee en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 32 g
    waarvan suikers 11 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2020 week 41-42

Franse linzenroerbak met gerookte makreel en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se lin­zen­roer­bak met ge­rook­te ma­kreel en ei

1
1
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el milde olijfolie
  • 800 g Provençaalse roerbakmix

Snijd de tenen knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en bak de Provençaalse groente en knoflook 7 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 800 g linzen in blik
  • 250 g romaatjes

Laat ondertussen de linzen uitlekken en halveer de tomaatjes. Schep de tomaten en linzen door de groente in de hapjespan.

3
3
  • 240 g gerookte makreelfilet

Verwijder het vel van de makreel en verdeel in stukken erover.

4
4
  • 4 stuks mais scharreleieren

Maak per persoon een holte in het groentemengsel en breek in elke holte een ei.

5
5

Doe de deksel op de pan en laat in 8-10 min. op laag vuur stoven tot het eiwit net gestold is. Bestrooi met peper en eventueel zout.

6
6
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd de peterselie fijn, bestrooi het gerecht ermee en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.