Pas­ta met ge­rook­te ma­kreel met ven­kel & gre­mo­la­ta

Een verrassend pastagerecht met frisse smaken en een mooi gerookt stukje makreel.

(13) waardeer
hoofdgerecht Een verrassend pastagerecht met frisse smaken en een mooi gerookt stukje makreel. 4 personen
4 13

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter, rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.
  2. Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen, houd het groen achter voor de garnering. Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne plakken en de uien in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅓ van de olie. Breng op smaak met peper en rooster de groenten ca. 15 min. in het midden van de oven.
  3. Maak ondertussen de gremolata. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit. Snijd de rest in partjes. Snijd de tenen knoflook en peterselie zo fijn mogelijk. Meng 1 tl citroenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de knoflook, peterselie en de rest van de olie. Breng op smaak met peper. Kook de pasta in 4 min. beetgaar.
  4. Verwijder ondertussen het vel van de makreel en snijd de vis in stukken. Giet de pasta af en schep om met de venkel, ui en gremolata. Verdeel de pasta over de borden en verdeel de makreel erover. Bestrooi met de pijnboompitten, garneer met het venkelgroen en leg de citroenparten erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 725 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 74 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 21 2019 , Receptkaart 2019 week 27-28

Pasta met gerookte makreel met venkel & gremolata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met ge­rook­te ma­kreel met ven­kel & gre­mo­la­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 40 g pijnboompitten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter, rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin en laat afkoelen op een bord.

3
3
  • 2 venkelknollen

Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen, houd het groen achter voor de garnering.

4
4
  • 2 rode uien

Halveer de venkel in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd de venkel in dunne plakken en de uien in parten.

5
5
  • 1 el milde olijfolie

Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en rooster de groenten ca. 15 min. in het midden van de oven.

6
6
  • 1 citroen

Maak ondertussen de gremolata. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft uit.

7
7
  • 2 tenen knoflook
  • 15 g verse platte peterselie

Snijd de rest in partjes. Snijd de tenen knoflook en peterselie zo fijn mogelijk.

8
8
  • 2 el milde olijfolie

Meng 1 tl citroenrasp, 2 el -sap (per 4 personen), de knoflook, peterselie en de rest van de olie. Breng op smaak met peper.

9
9
  • 500 g verse tagliatelle all'uovo

Kook de pasta in 4 min. beetgaar.

10
10
  • 235 g gerookte makreelfilet

Verwijder ondertussen het vel van de makreel en snijd de vis in stukken.

11
11

Giet de pasta af en schep om met de venkel, ui en gremolata.

12
12

Verdeel de pasta over de borden en verdeel de makreel erover.

13
13

Bestrooi met de pijnboompitten, garneer met het venkelgroen en leg de citroenparten erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.