To­ma­tent­ar­taar met avo­ca­do, man­go en ge­rook­te kip­fi­let

Deze tomatentartaar is een leuke, vleesvrije variatie op de welbekende steak tartare.

(2) waardeer
voorgerecht Deze tomatentartaar is een leuke, vleesvrije variatie op de welbekende steak tartare. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • uitsteekvorm (Ø 9 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een steelpan met water aan de kook.
  2. Verwijder het kroontje van de tomaten. Kerf de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel de tomaten 30 sec. onder in het kokende water tot het velletje omkrult. Koel af onder koud stromend water, zodat je het schilletje er gemakkelijk kunt afpellen. Verwijder de groene kern en zaadlijsten van de tomaten. Snijd de ontvelde tomaten in kleine blokjes van een ½ cm. Doe in een kommetje en besprenkel met ⅓ van de olie. Snijd het basilicum fijn en schep de helft ervan door de tomaten.
  3. Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit af en snijd in blokjes van een ½ cm. Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes van een ½ cm. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Besprenkel de avocado met de helft van het citroenrasp en -sap en schep voorzichtig om. Snijd de gerookte kip in blokjes van een ½ cm.
  4. Bouw de torentjes in de uitsteekvorm of kookring op de bordjes waarop je ze wilt serveren. Begin met een laagje tomaten. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Verdeel er een laagje mangoblokjes over, gevolgd door een laagje kip. Leg bovenop een paar plakjes avocado. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal voorzichtig de stervorm weg. Dep eventueel uitgelopen tomatenvocht weg met een stukje keukenpapier.
  5. Roer de rest van de olie met de rest van het citroenrasp en -sap en breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Besprenkel de torentjes met de dressing. Garneer met de rest van het basilicum.

bewaartip:

Je kunt alle groenten, fruit en kip 3 uur van tevoren snijden, goed afgedekt met vers- houdfolie in de koelkast bewaren en pas op het laatst opbouwen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 17 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tomatentartaar met avocado, mango en gerookte kipfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­tent­ar­taar met avo­ca­do, man­go en ge­rook­te kip­fi­let

1
1

Breng een steelpan met water aan de kook.

2
2
  • 4 trostomaten

Verwijder het kroontje van de tomaten. Kerf de tomaten aan de onderkant kruislings in.

3
3

Dompel de tomaten 30 sec. onder in het kokende water tot het velletje omkrult.

4
4

Koel af onder koud stromend water, zodat je het schilletje er gemakkelijk kunt afpellen.

5
5

Verwijder de groene kern en zaadlijsten van de tomaten.

6
6

Snijd de ontvelde tomaten in kleine blokjes van een ½ cm.

7
7
  • 1 el milde olijfolie

Doe in een kommetje en besprenkel met de olie.

8
8
  • 7½ g verse basilicum

Snijd het basilicum fijn en schep de helft ervan door de tomaten.

9
9
  • 2 eetrijpe mango's

Schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit af en snijd in blokjes van een ½ cm.

10
10
  • 1 eetrijpe avocado

Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes van een ½ cm.

11
11
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

12
12

Besprenkel de avocado met de helft van het citroenrasp en -sap en schep voorzichtig om.

13
13
  • 135 g gerookte kipfilet

Snijd de gerookte kip in blokjes van een ½ cm.

14
14

Bouw de torentjes in de uitsteekvorm of kookring op de bordjes waarop je ze wilt serveren.

15
15

Begin met een laagje tomaten. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel.

16
16

Verdeel er een laagje mangoblokjes over, gevolgd door een laagje kip. Leg bovenop een paar plakjes avocado.

17
17

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

18
18

Haal voorzichtig de stervorm weg. Dep eventueel uitgelopen tomatenvocht weg met een stukje keukenpapier.

19
19
  • 2 el milde olijfolie

Roer de rest van de olie met de rest van het citroenrasp en -sap en breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout.

20
20

Besprenkel de torentjes met de dressing. Garneer met de rest van het basilicum.

bewaartip:

Je kunt alle groenten, fruit en kip 3 uur van tevoren snijden, goed afgedekt met vers- houdfolie in de koelkast bewaren en pas op het laatst opbouwen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.