5x tips voor een gezond tussendoortje

Je kent het wel om een uurtje of 15 à 16 heb je zin in wat lekkers. Je hoofd denkt: pak een lekker koekje of een stuk chocolade maar je verstand zegt dat je voor wat gezonds moet kiezen. Maar wat zijn nu gezonde tussendoortjes? We delen ze met je!

Fruit

Cliché maar waar, vers fruit is een gezond tussendoortje! Je kan hierbij denken aan een appel, mandarijnen, aardbeien of een handvol bosbessen. Allemaal boordevol vitaminen, mineralen en antioxidanten. Tip: kies fruit uit het seizoen! En weet je wat je er ook van kan maken: een smoothie!

Groente

Dat groente gezond is, dat weten we natuurlijk. Groente kan dus ook heel goed als gezond en lekker tussendoortjes. Je kan hierbij denken aan snoepgroente zoals komkommer, tomaat, paprika en worteltjes. Maar ook een komkommertje met pindakaas (zonder toegevoegde suikers!) of een lekkere humus dip zijn bij ons favoriet.

Noten

Noten bevatten veel gezonde vetten. Maar ook veel calorieën. Overdrijf dus niet! Een klein handje per dag is meer dan genoeg. Kies hierbij altijd voor ongebrande en ongezouten noten.

Kwark, yoghurt of (plantaardige) zuivel

Een schaaltje kwark, yoghurt of andere plantaardige zuivel met fruit, noten en zaden is een heerlijk tussendoortje. Varieer af en toe met gedroogd en verschillende soorten fruit. Dat geeft wat variatie!

Rijstwafels en volkoren crackers 

Zin in een boterham? Kies dan voor een volkoren cracker of een rijstwafel. Net zo lekker en een stuk gezonder. Beleg hem met bijv. avocado, Hüttenkäse of humus. En als toppings kan je lekkere tomaatjes, komkommer of zaden en pitten gebruiken. Smullen maar! (+ recepten Allerhande)

Eet een week gezond, lekker én voordelig

Een week lang lekker, gezond én voordelig eten. Dat klinkt als een uitdaging. Maar het kan echt! We ontwikkelden een gezond weekmenu voor maar 5 euro per persoon per dag. Zo wordt het een eitje!

Bekijk het gezonde weekmenu

5 fabels & feiten over water drinken

Is water drinken gezond en hoeveel water moet je drinken? We geven antwoord op 5 feiten en fabels.

Lees meer over de fabels en feiten van water drinken

Gezonde groentesoorten

Niet iedere groentesoort is hetzelfde. Leer de verschillen in voedingsstoffen kennen middels onze top 5 van favoriete gezonde groentesoorten!

Lees meer over gezonde groentesoorten