Gezond bananenbrood
Bananenbrood is een ware traktatie en perfect voor een theemomentje voor jezelf.
Ingrediënten
12 porties
150 g
volkoren speltmeel
200 g
amandelmeel
2 tl
bakpoeder
1 el
koek- en speculaaskruiden
100 g
medjouldadels
100 g
ongebrande pecannoten
4
rijpe bananen
3
witte scharreleieren
Dit heb je nodig
bakpapier
bakvorm (28 x 13 x 7 cm, uit bakvormenset rechthoekig, AH Spaaractie)
keukenmachine
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Zeef in een grote kom het speltmeel met het amandelmeel, de bakpoeder en koekkruiden. Verwijder de pitten uit de dadels. Hak de pecannoten grof.
Maal de dadels en ¾ van de bananen fijn in de keukenmachine. Voeg, terwijl de machine draait, 1 voor 1 de eieren toe. Schep de bananenpuree en noten door het meelmengsel en verdeel over de bakvorm.
Halveer de laatste banaan in de lengte. Leg met de snijkant naar boven op het beslag en druk een beetje aan. Bak in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen.
Gezond bananenbrood
Bananenbrood is een ware traktatie en perfect voor een theemomentje voor jezelf.

null porties
300 kcal
5 min. bereiden
120 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Zeef in een grote kom het speltmeel met het amandelmeel, de bakpoeder en koekkruiden. Verwijder de pitten uit de dadels. Hak de pecannoten grof.
Maal de dadels en ¾ van de bananen fijn in de keukenmachine. Voeg, terwijl de machine draait, 1 voor 1 de eieren toe. Schep de bananenpuree en noten door het meelmengsel en verdeel over de bakvorm.
Halveer de laatste banaan in de lengte. Leg met de snijkant naar boven op het beslag en druk een beetje aan. Bak in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen.
bewaartip:Je kunt het brood afgedekt 5 dagen in de koelkast bewaren of in plakken snijden en invriezen. Haal 2 uur voor serveren uit de vriezer om te ontdooien.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 12 personen)150 g volkoren speltmeel
200 g amandelmeel
2 tl bakpoeder
1 el koek- en speculaaskruiden
100 g medjouldadels
100 g ongebrande pecannoten
4 rijpe bananen
3 witte scharreleieren
Dit heb je nodig
bakpapier
bakvorm (28 x 13 x 7 cm, uit bakvormenset rechthoekig, AH Spaaractie)
keukenmachine