bewaar
Gezond bananenbrood
Gezond bananenbrood
bewaar

Gezond bananenbrood

Bananenbrood is een ware traktatie en perfect voor een theemomentje voor jezelf.

5 min. bereiden
35 min. oventijd
2 uur wachten
licht pittig
197waarderingen

Ingrediënten

12 porties

150 g

volkoren speltmeel

200 g

amandelmeel

2 tl

bakpoeder

1 el

koek- en speculaaskruiden

100 g

medjouldadels

100 g

ongebrande pecannoten

4

rijpe bananen

3

witte scharreleieren

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakvorm (28 x 13 x 7 cm, uit bakvormenset rechthoekig, AH Spaaractie)

  • keukenmachine

Bananenbrood is een ware traktatie en perfect voor een theemomentje voor jezelf.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Zeef in een grote kom het speltmeel met het amandelmeel, de bakpoeder en koekkruiden. Verwijder de pitten uit de dadels. Hak de pecannoten grof.

2

Maal de dadels en ¾ van de bananen fijn in de keukenmachine. Voeg, terwijl de machine draait, 1 voor 1 de eieren toe. Schep de bananenpuree en noten door het meelmengsel en verdeel over de bakvorm.

3

Halveer de laatste banaan in de lengte. Leg met de snijkant naar boven op het beslag en druk een beetje aan. Bak in ca. 35 min. gaar in het midden van de oven. Laat in 2 uur afkoelen.

bewaartipJe kunt het brood afgedekt 5 dagen in de koelkast bewaren of in plakken snijden en invriezen. Haal 2 uur voor serveren uit de vriezer om te ontdooien.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gezond bananenbrood

Bananenbrood is een ware traktatie en perfect voor een theemomentje voor jezelf.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig