bewaar
Gezonde snackrepen
Gezonde snackrepen
bewaar

Gezonde snackrepen

Eén keer maken, heel vaak snacken.

10 min. bereiden
45 min. oventijd
25 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

16 porties

200 g

ongebrande ongezouten notenmix

75 g

zonnebloempitten

3 el

milde olijfolie

1

vanillestokje

175 g

havermout

200 g

dadels zonder pit

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • rechthoekig bakblik of ovenschaal (27 x 17 cm)

  • bakpapier

  • keukenmachine

Eén keer maken, heel vaak snacken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de noten en pitten over een bakplaat en rooster ze ca. 10 min. in het midden van de oven, tot ze lekker gaan ruiken en goudbruin zijn. Vet ondertussen het bakblik in met ⅓ van de olie en bekleed met bakpapier. Vet ook het bakpapier licht in. Zorg dat het papier overhangt aan beide zijden.

2

Laat de noten iets afkoelen en schep in de keukenmachine. Verlaag de oventemperatuur naar 180 °C. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap het merg er met een mespunt uit. Maal de noten en pitten met de havermout, dadels, de rest van de olie en het vanillemerg tot een iets plakkerig mengsel. Meng het ei erdoor.

3

Schep het mengsel in het bakblik. Druk stevig aan met de onderkant van een glas of kom.

4

Bak het notenmengsel ca. 30 min. in het midden van de oven tot het stevig is. Laat 10 min. afkoelen en snijd in de vorm in 16 reepjes. Laat nog 15 min. helemaal afkoelen en gebruik dan het bakpapier om de repen uit het bakblik te halen.

bewaartipIn een luchtdichte bak kun je de repen 1 week bewaren. In de vriezer kun je ze 2 maanden bewaren. Haal ze er de avond van tevoren uit.

Gezonde snackrepen

Instructievideo - 00:26 min.