Dry January 2023: 5 handige tips

Het nieuwe jaar betekent voor veel mensen ook een nieuwe start. Een mooi moment om te beginnen met goede voornemens zoals stoppen met roken of minder alcohol drinken. Een goede tip is dan ook om 2023 te beginnen met Dry January. We helpen je graag op weg met 5 handige tips om het vol te houden en geven heerlijke recepten van alcoholvrije drankjes om Dry January een stuk makkelijker te maken.

Waar komt Dry January vandaan?

Tijdens Dry January daag jij jezelf uit om de hele maand januari geen alcohol te drinken. Het concept komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië en is gestart in 2013. Het eerste jaar deden er ongeveer 4000 Engelsen mee, maar vandaag de dag is Dry January ook bij ons niet meer weg te denken zo vlak na Oud en Nieuw. Het is dan ook een mooi moment om te kijken welke positieve effecten een maand zonder alcohol op je kan hebben.

De voordelen van Dry January

Het is niks nieuws dat het drinken van alcohol gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. En daarnaast zijn alcoholhoudende drankjes vaak prijziger dan de alcoholvrije variant. Al die avondjes in de kroeg zijn natuurlijk niet gratis. Alcoholhoudende drankjes bevatte doorgaans meer calorieën waardoor een maand niet drinken dus mogelijk tot gewichtsverlies kan leiden. Dat lukt natuurlijk alleen als je de alcohol niet vervangt door iets anders dat veel calorieën bevat. Geen alcohol drinken kan ook zorgen voor een betere nachtrust en meer energie en concentratie. Januari, een maand met alleen maar voordelen dus!

5 handige tips

Meedoen aan Dry January klinkt misschien makkelijk, maar er zijn altijd een paar moeilijke momenten. We helpen je graag op weg om de maand januari toch succesvol door te komen.

  1. Probeer alcoholvrije drankjes en alcoholvrije cocktails. De laatste jaren komen er steeds meer alcoholvrije dranken op de markt. Laat je verrassen door ons ruime assortiment aan alcoholvrije bieren en alcoholvrije wijnen. En neem ook eens een kijkje voor meer alcoholvrije inspiratie.

  1. Zoek een buddy. Ga op zoek naar mensen om je heen die ook meedoen aan Dry January, zodat jullie samen tips en tricks uit kunnen wisselen. Samen is natuurlijk ook een stuk gezelliger dan alleen. Organiseer bijvoorbeeld een gezellige alcoholvrije borrel! 

  1. Zorg voor genoeg gezonde snacks in huis. Het niet drinken van alcohol gaat vaak samen met het oppakken van een andere slechte gewoonte, zoals meer snacken. Zorg er daarom voor dat je genoeg gezonde tussendoortjes in huis hebt. Zo haal je het beste uit Dry January.

  1. Blijf bezig en ga er lekker op uit. Door andere leuke dingen te doen kan je ervoor zorgen dat je eigenlijk helemaal niet bezig bent met Dry January. Zorg daarom voor genoeg afleiding en plan leuke dingen om te doen!

  1. Breng andere mensen op de hoogte. Dry January hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Breng andere vrienden en familie op de hoogte zodat zij je kunnen helpen bij moeilijke momenten. Heel veel succes deze ‘droge’ maand!

Goede voornemens

Top 5 goede voornemens voor 2023

Een nieuw jaar betekent weer een frisse start! Ben je benieuwd welke goede voornemens het meest voorkomen?

Lees meer over de top 5 goede voornemens

8x tips voor veganuary

Met veganuary is er een nieuwe januari challenge in het leven geroepen: de hele maand januari geen dierlijke producten eten. Durf jij de challenge aan?

Start met veganuary
Foodtrends 2023

Dit zijn dé foodtrends van 2023

De wereld van eten en drinken staat niet stil. Wij hebben de 5 foodtrends voor 2023 voor je op een rij gezet. Lees je mee?

Bekijk de foodtrends van 2023