Alles over suiker

Wat zoet is, is lekker. Maar waar komt die natuurlijke neiging vandaan? We weten namelijk allemaal dat te veel suiker niet voor je is. Yora Rienstra probeert uit te vinden wat het precies in ons lichaam doet. En onderzoekt of het mogelijk is om de natuurlijke neiging om zoetigheid te eten, te onderdrukken? Haar zoektocht begint op een hele verrassende locatie...

Healthy Sisters

Najima & Rachida Kharbouch beter bekend als Healthy Sisters. Dagelijks inspireren zij duizenden vrouwen op hun platform naar een Healthy lifestyle die voor iedereen toegankelijk is. Nadat zij zelf jarenlang te kampen hadden met overgewicht.

Jaap Seidell

Jaap Seidell is sinds 2002 hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is daarnaast initiatiefnemer en bestuurslid van het onderzoeksinstituut “Sarphati Amsterdam”. Hij is vooral betrokken bij onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van overgewicht en de effectiviteit van maatregelen en interventies die kunnen leiden tot betere preventie en zorg bij overgewicht en obesitas. Momenteel richt hij zich in het bijzonder op voedselbeleid en op de ontwikkeling van interventies in huishoudens, buurten, scholen en in de zorg.

Chris Bos

Chris bos heeft samen met zijn broer, Huib, een akkerbouw bedrijf. Ze telen spruitjes, aardappelen, uien, tarwe en gerst. Het spruitjes telen zit al generaties lang in hun bloed en ze hopen ook dat hun eigen jongens op een dag deze passie van hen gaan overnemen. Ruim een half jaar zijn ze bezig met de oogst van de spuitjes, elked dag weer met veel plezier. Ze zijn trots dat ze deze aan Albert Heijn mogen leveren, Albert Heijn heeft hierdoor de meeste verse spruitjes op het schap! Deze spruitjes zijn ook nog eens geteeld onder de

voorwaarden van ‘beter voor boer en natuur’, zodat het niet alleen lekker en gezond maar ook een heel duurzaam product is.

Meer lezen?

Alles over suiker

Je kunt het in heel veel producten terugvinden, suiker. Maar wat is suiker? En is er verschil tussen natuurlijke en kunstmatige suiker?

Lees meer over suiker
Suikerklontjes in een tandvorm

5x Gezonde tussendoortjes

Je kent het wel om een uurtje of 15 à 16 heb je zin in wat lekkers. Maar wat zijn nu gezonde tussendoortjes? We delen ze met je!

Bekijk de gezonde tussendoortjes
Smoothies gezonde tussendoortjes

25x gezonde inspiratie voor op je boterham

Wat is precies gezond broodbeleg en wat kan je beter niet te vaak op je boterham smeren? Van zoet tot hartig, van plakjes tot smeersels

Bekijk beleg inspiratie
Twee boterhammen met avocado en tomaat