Maak je eigen verfrissende ijsjes

Niets is zo lekker als een ijsje op een stralende zomerdag om af te koelen. Je kan ze natuurlijk kopen, maar zelf maken is leuker én lekkerder. Met deze tips en inspiratie maak je zelf de allerbeste ijsjes.

Waterijsjes tegen de dorst

Zelf waterijsjes maken is gemakkelijk en super snel gedaan. Je kan waterijsjes maken waarbij de basis bestaat uit bijvoorbeeld water en siroop, diksap of gepureerd fruit. Giet het in ijsvormpjes en laat het 4 uurtjes bevriezen. Zodra de ijsjes zijn gemaakt, kan je ze maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.

Trek in ijsjes zonder extra suikers? Maak dan waterijsjes met alleen water en wat stukjes vers fruit. Net zo verfrissend én een beetje gezonder.

Maak waterijsjes met vers fruit en siroop.

Groente-ijsjes

Naast fruit, kan je ook groente gebruiken om je ijsjes smaak te geven. Dit is net zo makkelijk én net zo lekker. Maak een smoothie van groente en fruit of gebruik één van onze groentesapjes om in te vriezen. Gebruik voor je groente-ijsjes zoete groenten, zoals rode biet en worteltjes. Liever nog iets zoeter? Voeg dan honing toe aan de ijsjes voordat je ze invriest.

Stap-voor-stap vanilleroomijs maken

Naast waterijsjes op een stokje kan je natuurlijk ook zelf schepijs maken. Dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Er zijn geen ingewikkelde ingrediënten nodig en de vriezer doet het meeste werk. Maak bijvoorbeeld schepijs met Oreo of gewoon vanille-ijs, dat wordt smullen!

Maak schepijs met bijvoorbeeld oreo of nutella.